Как да купя Спагети Скуош

Отлична алтернатива на ниско-въглехидратните макаронени изделия

Спагети скуош е фантастичен заместител на тестени изделия . Лесно се готви и е без глутен, по-ниско съдържание на въглехидрати и калории и е пълноценно със здравословни хранителни вещества за вашата диета. След като се готви, лесно е да се изстъргвате в спигаловидни нишки, които имат почти същата текстура, вкус и цвят на спагети.

Здравословна алтернатива

Спагети скуош е популярно разнообразие от зимни скуош.

Той е голям и жълт и е лесно достъпен в магазините за хранителни стоки. Изберете скуош, който е твърд, има твърда кора и се чувства по-тежък, отколкото изглежда. Скуош, който е мек или има видима плесен, трябва да се избягва.

Това е много питателна скуош и нейните уникални фибри го правят популярна нисковъглехидратирана, нискомаслена, без глутен и веганска алтернатива на спагети от юфка. Една чаша варени спагети с юфка има около 200 калории и 40 грама въглехидрати. За сравнение, една чаша варени спагети скуош има само 40 калории и 10 грама въглехидрати.

Спагети скуош също има 2 грама влакна на една чаша сервиране и е добър източник на калций, калий, магнезий и ниацин. Като цяло, това наистина е чудесно допълнение към здравословното хранене и без вина начин да се насладите на любимите си тестени ястия.

Как да се приготви спагети скуош

Спагети скуош е много лесно да се подготвят и има няколко начина да го направя. Можете да изберете да го нарязвате на две филийки или да готвите целия скуош, както е.

Най-голямото предимство за рязане на тиква преди готвене е, че готварите по-бързо. Обаче, мускулите и остър нож или щипка трябва да бъдат отрязани и това може да бъде опасно. Също така е повече работа да изстържете семена и пулп, когато скуошът е суров.

Ако първо искате да го отрежете, дайте резултата на няколко места и го поставете в микровълнова печка за 5 минути.

Тя ще излезе само достатъчно мека, за да бъде по-лесно да изрежете през кората.

Готвенето на целия скуош е много лесно, а целулоза и семена се отстраняват лесно, след като са готвени. Този метод отнема по-дълго време за готвене и при изваждането на целулозата и семената също трябва да внимавате с горещата пара.

Има четири начина да се използва за готвене на спагети скуош. Времето за готвене варира драстично, в зависимост от това дали го отрязвате или го приготвяте напълно.

Метод на готвене Cut или Whole процедура
пека Разрез Поставете корицата нагоре (изрязаната страна надолу) върху тавата и добавете половин инч вода. Печете при 375 F за около 30 до 40 минути.
цяло Поставете тиква в тиган във фурната за един час.
Микровълнова печка Разрез Поставете скуош в купа с микровълнова фурна или на чиния и я разточете в микровълнова печка за 6-8 минути.
цяло Резултат на скуош на няколко места. Поставете я на чиния и микровълнова фурна на високо за 10-12 минути.
Кипене Разрез Поставете парчетата скуош в саксия с вряла вода в продължение на 20 минути, докато се омекне.
цяло Поставете скуош в пот с вряла вода за половин час.
Бавна готварска печка цяло Добавете тиква и 1 чаша вода към бавната печка. Кук на ниско за 8 до 10 часа или на високо за 2 1/2 часа.

След като вашият скуош е варен, оставете го да изстине за няколко минути, след това използвайте вилица, за да отделите вътрешните влакна в нишки.

Те ще изглеждат много като спагети и могат да бъдат използвани в любимите ви рецепти за тестени изделия. Можете също така да сервирате скуош заедно с тестени изделия в чиния, за да намалите въглехидратите и калориите, докато се наслаждавате само на малко макаронени изделия.

Спагети скуош е отличен, когато се покрива с доматен сос. Можете да добавите и няколко допълнителни зеленчуци, които да заменят месото. Имайте предвид, че alfredo и други популярни сосове за тестени изделия вероятно ще добавят към калориите на вашата храна.

Печете семена

Когато почиствате скуош, не хвърляйте семената. Точно като тиквени семки (също и скуош), могат да се пекат семена от спагети. Те правят вкусна и питателна ниско-въглехидратна закуска и могат да украсяват всякакви ястия, включително и салата.

Съвети за съхранение

Подобно на тиква и други зимни тиквички , целият суров спагети се съхранява най-добре между 50 и 60 F и ще продължи до шест месеца. Спагети скуош ще продължи няколко седмици при стайна температура.

Словото от

Спагети скуош е един от забавните заместители, които можете да направите за тестени изделия, независимо дали се опитвате да премахнете глутен или искате да намалите въглехидратите и калориите. Да се ​​научите как да готвите е чудесен начин да разширите кухненските си трикове.