Лесно овесени ядки за една нощ

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 279

Мазнини - 3g

Карби - 48гр

Протеин - 17g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 1

Ако често сутрин се втурвате на вратата, може да се окаже трудно да си представите, че се събуждате още по-рано, за да приготвите здравословна закуска. Възможно е да вземете не толкова здрав човек през прозорец, който се движи през прозореца, или да разчитате на понички в шкафчето за офиса, или може да прескочите напълно закуската. Ползите от здравословната закуска са доказани: повече енергия, по-добър фокус, поддържане на по-здравословно тегло и списъкът продължава. Защо е толкова трудно да го направите?

Не е задължително! С тази лесна рецепта за нощен овесена каша, всичко, което отнема, е пет минути, преди да си лягате, за да има здравословна закуска, готов да отиде сутринта. Пълненето на пълнозърнесто овесени ядки , кремообразно гръцко кисело мляко и плодове правят това лека и питателна храна, която може да се насладите или на студено, или на топло, а възможностите за вкус са безкрайни, така че никога да не се отегчавате.

Съставки

подготовка

  1. В буркан или друг контейнер с капак, разбъркайте заедно мляко, кисело мляко, мед и ванилия. Разбърквайте овес. Покрийте и охладете за една нощ или поне 6 часа.
  2. Сутрин разбърквайте любимите си плодове и се наслаждавайте.

Варианти и замествания на съставките

Обичам да поддържам овесена каша от овесена каша проста, с малко мед и ванилия, но не се колебайте да добавяте подправки или аромати, за които можете да се сетите. Канела, плодове, ядки и семена са чудесни начини да подправят тази закуска нагоре!

За по-благоприятно за диабет ястие, пропуснете меда и вместо това използвайте един пакет стевия.

За да направите това без глутен, не забравяйте да използвате сертифициран овес без глутен.

Съвети за готвене и сервиране

За да се подправите, нагрейте в микровълновата фурна 60 до 90 секунди, като бъркате наполовина.

Можете да направите две или три буркани наведнъж, за да имате на разположение няколко дни на закуска.