Колко време отнема да се разпадне в тенис обувки?

Ако наскоро сте купили чифт обувки за бягане и имате болки или мехури, може да се чудите колко време е необходимо да се разбиете в нови обувки. Знаейки кога е време да се откажете от чифт обувки и да ги върнете, за да намерите такива, които се вписват по-добре, е важно за здравето и комфорта на краката ви.

Време за пробив на течащи обувки

Правилно монтираните обувки и тези, които са правилните обувки за краката, не трябва да изискват период на прекъсване.

Те трябва да се чувстват добре, като започват с първото ви бягане.

Ако получите друг модел на обувка, отколкото сте носили в миналото, опитайте ги, като правите няколко по-кратки писти в тях. Отначало може да се почувстват малко по-различни, но трябва да се чувстват комфортно. Ако развивате блистери или чувствате болка или дискомфорт, ги върнете обратно в магазина. Повечето добре поддържани магазини ще дадат сума за връщане или запазване на кредит за тенис обувки, които са били носени само няколко пъти.

Проблеми с новите текущи обувки

Има няколко често срещани проблеми, които водят до неправилно прилягане на обувките за вас.

Политики за връщане на обувки

Познайте правилата за връщане на магазина или онлайн доставчика, откъдето сте закупили обувките. Местният магазин за специалитети вероятно има голяма политика за връщане и можете да върнете обувките си след няколко писти. Но онлайн магазините и други магазини може да изискват връщане само на нетърсени обувки, в който случай нямате късмет. По-разумно е да си купите нов модел обувки от магазин с обширна политика за връщане.

Словото от

Не закъснявайте да решавате, че обувките няма да работят за вас. Ако имате проблеми след няколко писти, е малко вероятно, че нещата ще се подобрят. Междувременно може да получите мехури или да развиете други проблеми, като носите неправилни обувки. По-добре е да ги спрете да ги използвате сега, дори ако това означава, че в крайна сметка ще ги дарите за благотворителност, защото е минало преди датата на връщане.