Традиционна рецепта за ориз от карфиол

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 96

Мазнини - 7 гр

Карби - 7гр

Протеин - 3g

Общо време 15 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 4 (по 1 чаша всяка)

Този "ориз", приготвен от нарязан карфиол, ще увеличи вашите предястия с фибри и хранителна стойност и ще ви остави повече удовлетворени след всяко хранене, отколкото белия ориз. Ако не сте опитали да направите превключвателя на карфиол, това е рецептата, която ще опитате за първи път. Този ориз от карфиол вкус е много мек, но красотата на обикновена оризова рецепта е, че можете да го направите сами. Вижте по-долу за предложения.

Съставки

подготовка

  1. Обработвайте пресни карфиол до размера на ориза, като използвате обикновената стоманена ламарина на вашия кухненски робот или острието за раздробяване. Друга възможност е да го настържете с ръчна ренде или дори да използвате нож, ако имате сръчност, за да я настържете нагоре.
  2. Опитайте ориза със супена лъжица зехтин или зехтин на висока температура.

Варианти и замествания на съставките

Чувствайте се свободни да джаз вашето ястие с подправки, билки, сирене и всичко друго, което ви подхожда.

Съвети за готвене и сервиране

Има алтернативни методи за приготвяне на лед от карфиол, различен от sauteeing.

  1. Опитайте печена версия на ориз от карфиол. Това е най-лесният начин, тъй като просто разпространете равномерно преработеното карфиол върху лист за печене, изсушете зехтина отгоре и го поставете във фурна от 400 фута за 12 минути за лесен избор за здравословен ориз.
  2. Можете да използвате микровълнова печка. Микровълновият ориз в покрита ястие за 3 до 5 минути. Не добавяйте вода или масло. Карфиолът абсорбира вода и "гранулите" ще станат смолисти. За да го оставите пухкав, просто оставете влагата в карфиола да върши работата си. Този метод води до по-мек аромат.

Готовият ориз от карфиол може да се използва под сос, като къри или като основа за ястие като пържена "ориз" или "ориз" салата, приравнена към картофена салата. Така че, знаете, не работи добре като заместител на ориз в гарнитури, където оризът трябва да абсорбира течността.