Как да намерите здравословен хляб с ниско съдържание на въглехидрати

Кои хлябове са по-малко гликемични?

Ако искате да намалите въглехидратите, но не искате да премахнете хляба, как избирате хляба с по-ниско съдържание на въглехидрати? При наистина нисковъглехидратна диета за вашето здраве редовният хляб трябва да бъде много ограничен. Трябва да преминете към специални хлябове с ниско съдържание на въглехидрати или да направите свои собствени, като хлебна лен от брашно .

Защо хлябът причинява повишаване на кръвната захар?

Зърна като рафинирано пшенично брашно са предимно нишесте, а нишестето се състои от дълги струйки глюкоза.

Ензимите във вашата слюнка започват да разграждат молекулите на нишестето в захари, докато дъвчете. Докато стигнат до стомаха, повечето нишестета са превърнати в захар. Но има изключения и това са неща, които трябва да обърнете внимание при купуването на хляб.

Какво да търсите при закупуване на хляб

Какво за леки хлябове?

"Светлият" хляб може да не ви направи по-леки. Леките хлябове имат по-малко калории, отколкото техните редовни колеги, но това може да бъде постигнато чрез просто добавяне на повече въздух и намаляване на резени. От друга страна, някои "леки хлябове" са по-ниски в въглехидратите от обикновените. Например:

Тортилите с ниско съдържание на въглехидрати могат да бъдат голяма замяна

Може би най-добрият търговски заместител на хляба е ниско-въглехидратната тортила. Те са на разумни цени и много хранителни магазини ги носят. Направете обвивка, използвайте го като готвар за кучета или като основа за пица. Ако вашият местен магазин не ги носи, те могат да бъдат намерени онлайн като например:

Хляб, който трябва да избягвате

> Източници:

> Najjar, AM, Parsons, PM и др. "Острият ефект от поглъщането на хляб с различен състав върху кръвната глюкоза, инсулин и инкретин след първото и второто хранене." Човешко и клинично хранене . Vol. 101, No. 3 391-398 (2009).

> Najjar, AM. "Влиянието на хляба с различен състав върху биомаркерите на метаболизма на глюкозата при възрастни с наднормено тегло и със затлъстяване". Университет Гуелф, декември 2009 г.

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, издание 21.

разкриване

Съдържанието за електронна търговия е независимо от редакционното съдържание и можем да получим компенсация във връзка с покупката на продукти чрез връзки на тази страница.