Без глутен и ниско съдържание на въглехидрати готвене с бадемово брашно или храна

Бадемовото брашно и бадемовото брашно се произвеждат чрез смилане на бадеми. Можете да ги купите готови в търговската мрежа или да ги направите сами вкъщи с кухненски прибори или мелници. Те са безглутенова алтернатива на пшеничните продукти в някои рецепти.

Бадемовото брашно най-често се прави с бланширани бадеми (без кожа), докато бадемовото брашно може да бъде направено или с цели или бланширани бадеми.

И в двата случая консистенцията е по-скоро като царевично брашно, отколкото пшеничното брашно. Те обикновено могат да се използват взаимозаменяемо, въпреки че използването на брашно от бландирани бадеми ще доведе до по-рафиниран, по-зърнест резултат. Супер-фино бадемово брашно е по-рядко, но може да го намерите.

Въглехидрати и калории

Една половин чаша търговско приготвено бадемово брашно съдържа около 12 грама от общия въглехидрат, от които 6 грама са фибри, с чисто въглехидратно съдържание от 6 грама въглехидрати. Половин чаша също съдържа 12 грама протеин, 28 грама мазнини и 320 калории.

употреби

Бадемовото брашно е добро при вземането на рецепти от типа "бърз хляб" без глутен. Можете да го използвате, за да направите глутен без кифли , хляб като тиква хляб , палачинки , и дори някои сладкиши . Бисквитките са друг фаворит, който може да се направи без глутен с бадемово брашно.

Бадемовото брашно не е добро за храни като хляб, които изискват истинско тесто, тъй като не можете да го мешите.

Повече яйца се изискват при печене с бадемово брашно, за да се осигури по-голяма структура, тъй като това ще бъде осигурено от глутена в пшеничното брашно. Можете да произвеждате бисквити от бадемово брашно с внимателно внимание към рецептата.

Бадемовото брашно може да се използва и за хляб и други пържени храни, но трябва да се внимава да не го изгорите.

Бадемовото брашно може да се приготвя като полента или на зърна, за да служи за закуска или като част от основното ястие, като например скариди и песъчинки . Бадемовото брашно е полезно за добавяне на хранителни вещества към храните. Бадемите обикновено са по-гъсти от зърно.

Осъществяване на вашето собствено бадемово брашно

Можете да го направите в блендер или кухненски робот. Трябва да се погрижите да не го смилате прекалено дълго, или ще имате бадемово масло. Използвайте сравнително малки количества и импулсирайте, докато стане на брашно. Съхранявайте всички, които не използвате незабавно в хладилника или фризера, тъй като той ще изчезне бързо, ако бъде оставен. Тъй като бадемите са устойчиви на рафтове, има смисъл само да се смила това, което ви е необходимо за рецепти за следващите няколко дни, освен ако не искате да замразите партиди от бадемово брашно.

Къде да намерим бадемово брашно и бадемово месо

Повечето магазини за здравословни храни продават бадемово брашно, а по-традиционните супермаркети съхраняват това, тъй като повече хора търсят продукти без глутен. Търговецът Джо често има добри цени за бадемово брашно, което включва и кожата. Проверете цените в насипно състояние за бадеми в сравнение с бадемовото брашно и решете дали няма да ви е по-икономично да мерите.

> Източник:

> База данни за маркови храни на USDA. Министерство на земеделието на САЩ. https://ndb.nal.usda.gov.