Течна сплайс и сиропи без захар

Източници, функции, сравнения на разходите

Рецептите с ниски въглехидрати често използват течна форма на сукралоза като подсладител. Защо течност? Тъй като сукралозата, изкуственият подсладител в Splenda, е толкова невероятно концентрирана (600 пъти по-сладко от захарта), че се нуждае от "носител", за да я разрежда, за да бъде полезна. За съжаление, носителят в прахообразната Splenda се състои от декстроза и малтодекстрин , фантастични думи за "захар" и "захар". Пакетът Splenda има около един грам въглехидрати, а чаша гранулиран тип Splenda има 24 грама въглехидрати.

Освен това някои от подсладените на прах подсладители, по-специално в насипно състояние, имат "не-вкус", което много хора считат за нежелателни, особено при печене.

Може би най-добрата алтернатива на праховете е просто да се разтвори чистата сукралоза във вода, която има нула въглехидрати. Спленда закъсняваше с разработването на свой собствен течен подсладител "Спленда Нуро", а други компании имаха скок върху тях. Можете да намерите както Splenda Zero, така и други марки онлайн и може да ги намерите във вашия супермаркет.

Въпроси с течна сукралоза

Пълната сила на течността, както става дума за производителите, е много концентрирана. Това има два потенциални проблема. Първата е, че една капка течност може да бъде над една чаена лъжичка "захар-сладост" и това не е добре, ако искате по-малко в кафе или чай. Другото е, че концентрираната течност има тенденция да създава кристали в дозатори с течение на времето, като ги запушва. Различните доставчици са се занимавали с това по различни начини.

Следователно не можете да приемете, че една и съща сума от един продукт ще бъде същата като различен продукт. Ще трябва да прочетете етикета и инструкциите с всяка марка и формулировка.

Марки от течни сукралозни подсладители

EZ-Sweetz: Тази фирма продава различни размери на продукта си и можете да купите контейнерите поотделно, или по-малките в опаковки от три или шест.

По-малките бутилки са двойно по-големи от концентрацията на по-големите бутилки. EZ-Sweetz е лесно достъпен на места като Amazon и уеб сайта на производителя.

Купете на Amazon:

Sweetzfree: Sweetzfree е течен подсладител с пълна сила, като всяка капка осигурява захарен еквивалент от около 1,5 чаени лъжички. Това е чудесно за рецепти, изискващи по-голямо количество подсладител. По-малкият размер обикновено не се запушва. Дозаторът на най-големите размери не се запушва, но капките са склонни да се събират отвън, което кристализира, ако не бъде отстранено. Два пъти в процеса на използване на най-големия размер, рецензентът трябваше да премахне "обвивката" от кристализирана сукралоза от апликатора. Въпреки това, тази "черупка" беше удобна за подслаждане на стомна от студен чай. Sweetzfree идва в няколко размера. Най-големият е 4 унции, което придава сладостта на 96 чаши захар.

Fiberfit: Fiberfit съдържа както сукралоза, така и малко разтворимо влакно в контейнер с 4-унции. Много по-малко концентрирана, 1 чаена лъжичка от Fiberfit ви дава 8 чаени лъжици еквивалент на захар. Fiberfit също предлага нула въглехидрати на прах.

Сиропи без захар : Сиропи от сукралоза, разработени за ароматизиране на кафето, като марките Da Vinci и Torani, могат да се използват като подсладители.

Da Vinci прави озадачена версия, наречена "прост сироп". Недостатъкът е, че това е най-малко концентрираният начин да се получи сукралоза. Той измерва чашата за чаша и това е много течност в повечето рецепти. Пазарувайте на Amazon за сиропи без захар на Da Vinci

Splenda Zero : Splenda Zero идва в бутилка с 1.68-унция, която осигурява същата сладост като 100 пакета Splenda прахообразен, безкалоричен подсладител. Едно изстискване е 1/16 чаена лъжичка и осигурява сладостта на половин пакет прах Splenda. Можете да го купите онлайн или да го търсите във вашия супермаркет.

Оповестяване: Нашите експертни писатели са ангажирани с проучване и писане на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят.