Отивате с ниско съдържание на въглехидрати, но с любовни макаронени изделия? Опитайте Shirataki Noodles

Тези ниско-въглехидратни, безглутенови юфка се произвеждат от клюн, подобен на кърма

Ножовете Shirataki са опция за тестени изделия, ако сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати или без глутен . Макар да не имитират точния вкус и текстурата на обикновените тестени изделия - те са желатинови и най-вече вкусни - те могат да поемат вкуса на всеки сос, който подготвяте. Те също така са източник на глюкомананова фибри. Научете повече за това как да използвате тези юфка.

Какви са Sharataki Noodles?

Ширакаки юфка са направени от грудка от азиатско растение ( Amorphophallus konjac ), наречено контак растение или коняк ям. Кулвите се сушат и се смилат, за да се получи брашно. В Азия това брашно се използва от векове за производство на юфка, тофу и леки закуски, както и в традиционната китайска медицина.

Ножовете Shirataki почти нямат калории, въглехидрати, мазнини, захар или протеини. Те съдържат благоприятен вид разтворими фибри, наречени глюкоманан, които не се усвояват в тънките черва. С почти никакви използваеми въглехидрати те не предизвикват покачване на кръвната захар. Те са без глутен и вегани.

Готварско шоколад

Много юфка "shirataki" са "мокри" или опаковани в течност. Те са готови за ядене направо от опаковката. Може да искате да ги изплакнете под гореща вода, за да премахнете странния вкус, който някои описват като рибен. Можете да ги отрежете с кухненски ножици на желаната дължина и да ги добавите към ястието, което готвите.

За да ги смекчите и да ги направите по-малко каучукови, ги вари за две до три минути или ги пригответе в микровълнова печка за една минута. В допълнение към тези, които са опаковани в течност, можете също така да намерите нарязани на суха тиган или сухи. Подгответе тези, както са указани на опаковката.

Ножовете Shirataki са чудесни за азиатските юфка ястия , но гъвкавостта им означава, че можете да ги използвате във всяка рецепта, която изисква юфка.

Опитайте ги в този турски тетразини или бързо пиле alfredo .

Тофу Ширакаки Ябълки

Tofu shirataki юфка се произвежда чрез добавяне на тофу към брашното Shirataki за по-малко гумирана текстура. Тези юфка са непрозрачни и жълто-бели, по-добре имитиращи външния вид на пшенично брашно паста. Те имат малко повече протеини и въглехидрати, отколкото традиционните юфка shirataki, с 1 грам протеин и 3 грама въглехидрати на порция.

Можете да намерите тофу ширакаки в различни форми, включително макарони, спагети, фетучин и ангелска коса. Те идват предварително приготвени, но могат да бъдат подправени в продължение на две до три минути или с микровълни за една минута, за да ги затоплят.

Къде да купя Shirataki Noodles

Беше, че макароните от шиарати могат да бъдат намерени само в азиатските магазини за хранителни стоки или онлайн, но те вече са широко достъпни в магазините за здравословни храни и по-големите хранителни магазини. Потърсете ги в хладилната секция, с продуктите или с млечните продукти, в зависимост от това къде магазина обикновено показва тофу. Можете също така да ги купите онлайн.

Ползи за здравето на глюкоманан

Можете да намерите препратки към ползите за здравето на ножовете shirataki поради съдържанието на глукоманановите влакна, които те съдържат. Имайте предвид, че повечето проучвания се провеждат като добавки към глюкоманан, а не на юфка.

Според проучванията глюкомананът може да има благотворен ефект върху холестерола и триглицеридите. Изследванията не са категорични за това дали има ефект върху загубата на тегло, като някои отзиви казват "да", а други - "не".

Глюкомананът е разтворимо влакно, което набъбва до много пъти първоначалния си обем, когато се комбинира с вода. Той образува гел-подобна маса в храносмилателния тракт, която може да ви помогне да се почувствате по-пълни след хранене и да запазите храна в стомаха си по-дълго. Обикновено влакното е известно, че помага за понижаването на холестерола, подобрява запека и действа като групово слабително.

Здраве Канада предупреждава, че таблетки и капсули, съдържащи прахообразен глюкоманан, трябва да се приемат с поне 8 унции вода и не трябва да се приемат непосредствено преди лягане.

В противен случай тя може да подуе и да блокира гърлото или червата. Мокрите юфка не трябва да произвеждат същия ефект, но е разумно да не ядете сухи юфка, без да ги подготвяте според инструкциите на опаковката.

Словото от

Когато ядете ниско съдържание на въглехидрати или без глутен, имате все по-голям избор на заместители на тестени изделия . Използването на зеленчуци като спагети с тиква или тиквички за изкуствени юфка е друг творчески начин да си приготвяте пастата без паста.

разкриване

Съдържанието за електронна търговия е независимо от редакционното съдържание и можем да получим компенсация във връзка с покупката на продукти чрез връзки на тази страница.

> Източници:

> Здраве Канада съветва канадците, че естествените продукти за здраве, съдържащи глюкоманан, могат да причинят сериозно задушаване, ако се използват с недостатъчно течност. Здраве Канада. http://www.healthycanadians.gc.ca/recall-alert-rappel-avis/hc-sc/2010/13439a-eng.php.

> Onakpoya I, Posadzki P, Ernst E. Ефикасността на глюкоманановата добавка при наднормено тегло и затлъстяване: Систематичен преглед и метаанализ на рандомизирани клинични проучвания. Вестник на Американския колеж по хранене . 2014; 33 (1): 70-78. Дой: 10.1080 / 07315724.2014.870013.

> Sood N, Бейкър WL, Колман CI. "Ефект на глюкоманан върху плазмените липидни и глюкозни концентрации, телесното тегло и кръвното налягане: систематичен преглед и метаанализ." Американски вестник за клинично хранене . Октомври 2008 г. 88 не. 4 1167-1175.