Обикновено пюре от карфиол рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 44

Мазнини - 1гр

Карби - 8гр

Протеин - 3g

Общо време 19 мин
Подгответе 12 минути , готвяйте 7 мин
Сервирания 4

Ако искате да се откажете от картофено пюре, но не можете да си представите това, опитайте пюре или пюре карфиол - никога не може да погледнете назад! Пюрето карфиол е чудесен заместител на картофено пюре - има подобен вид и усещане, има ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на хранителни вещества, а "cauli-вкусът" е много мек. Опитайте го, дори и да мислите, че няма да ви хареса - много невярващи са сега огромни фенове на карфиол пюре.

Въпреки че не е необходимо да добавяте вкус, хвърлянето на малко чесън е чудесно допълнение или пармезан или и двете.

Съставки

подготовка

  1. Разчупете карфиола на флората или просто нарязайте главата на парчета. Микровълнова фурна или пара, докато не е нежна - вилицата трябва лесно да го пробие.
  2. Поставете карфиола в процесора за готвене и сместа, докато стане гладка и кремообразна; сезон със сол и черен пипер. Вкус, преди да добавите масло и / или мляко - може да решите, че е достатъчно кремообразно и ароматно. Ако не, добавете масло, мляко и / или сметана и сместа, докато смесите.
  1. Ако използвате допълнителни ароматизанти, добавете към процесора за хранене и импулсите, докато смесите.

Състав на заместителите и съвети за готвене

Ако искате пюрето от карфиол да има повече текстура "картофено пюре", можете да добавите мигновени "картофи", направени за диети с ниско съдържание на въглехидрати, като Dixie Carb Counters Instant Mashers. Други хора използват малко количество истински картофи или мигновени картофи за подобряване на текстурата, но за да бъдем честни, нямате нужда от някое от тези допълнения.