Може ли царевицата да се използва като сгъстител с ниско съдържание на въглехидрати?

Допълнителни заглъхващи съставки, които можете да използвате, са с ниско съдържание на въглехидрати

Заглъхването на сос, яхния, сос или супа повдига въпроси, когато ограничавате въглехидратите. Могат ли традиционните сгъстители като брашно и царевично нишесте да се използват или ще ви трябват заместители?

Още по-големият въпрос, който трябва да зададете, е колко ви е нужно. Ако използвате само една супена лъжица брашно или царевично нишесте за рецепта, която прави няколко порции, тя трябва да поддържа общото хранене ниско на въглехидрати , докато останалата част от съставките също са благоприятни за въглехидрати.

Ако приготвяте гъст сос или супа, която изисква много сгъстяващ агент, може да помислите и за други алтернативи с ниски въглехидрати. Разгледайте различните видове сгъстители.

Бяло или пълнозърнесто брашно

Бяло брашно е най-разпространеният сгъстител, използван в соса. В някои рецепти, може да сте добре да го използвате. Има 6 грама въглехидрати на супена лъжица обикновена брашна. Това ще уплътни една чаша сос , която има някои сгъстители от месото или тънък сос.

Отнема две супени лъжици брашно, за да уплътни сос до средна дебелина и три за гъст сос. Пълното пшенично брашно има 4,5 грама нетни въглехидрати плюс 1 грам влакно на супена лъжица. Обикновено се нуждаете от малко повече пшенично брашно, отколкото бялото брашно, за да уплътните сос. Брашна, несъдържащи глутен, като оризовото брашно, работят по същия начин като пшеничното брашно, когато става въпрос за уголемени сосове и имат приблизително същото количество въглехидрати.

Когато използвате брашното, за да уплътните сос, не можете да го добавите директно, тъй като това ще създаде бучки. Най-добрият начин да го добавите е в роуд , където го затопляте с мазнина, като масло или масло, и го гответе за минута или две (непрекъснато се разбърква), за да се отървете от суровия брашен вкус. След това разклатете в течността. Една роу бавно ще потъмнее колкото по-дълго го приготвите.

Някои рецепти ще изискват по-тъмен цвят, но сгъстяващата сила намалява, докато се готви, така че за нисковъглеродни цели е най-добре да има бял цвят.

Други два начина за добавяне на брашно към сос са суспензия, при която разбърквате или разклащате брашното със студена вода и след това добавете към соса или бирата мание , където смесвате брашното и маслото в паста и го добавяте малко по малко. Можете също така да добавите брашно към зеленчуци или месо, докато ги караме или ги задушаваме.

Царевично нишесте

Царевичното нишесте има 7 грама въглехидрати за една супена лъжица, но по-сгъстяваща. Според производителите на царевично нишесте се нуждаете само от половината от царевичното нишесте като брашното, но експертите изглежда се различават по този въпрос.

Ако рецептата Ви изисква само една супена лъжица, то царевично нишесте може да е с нисковъглехидрати за Вас.

Сосове, уплътнени с царевично нишесте, са по-малко непрозрачни и по-блестящи. Обикновено царевичното нишесте се добавя към студена вода и след това до соса (разклатете или разклащайте в малък контейнер за комбиниране). Не е нужно да се тревожите първо за готвенето.

Брашно от стрели

Ако търсите лесен начин да уплътните сос, без да променяте вкуса на вашата храна, обърнете се към прахообразен прах вместо царевично нишесте, което може да остави храни, дегустиращи варовик, ако не са подправени. Брашното Arrowroot е фин бял прах, направен от сушени клубени.

Arrowroot е подобно на царевичното нишесте в броя въглехидрати, които има и се използва по същия начин, с изключение на това, че има по-светъл външен вид.

Когато се използва при готвене, той има два пъти по-голяма гъстота на пшенично брашно и за разлика от пшеничното брашно, то не променя аромата на храната. Използвайте брашно от аромат, за да уплътните сосове, които трябва да останат чисти. Той замръзва добре, но не прегрява успешно и не може да се използва при високи температури или в рецепти, които включват продължителни периоди на готвене. Arrowroot се изправя на киселинни течности по-добре от царевично нишесте.

Алтернативи на нишестета

Ако искате да избягвате изцяло нишестето, има няколко алтернативи, като зеленчуци , млечни продукти, яйца, ядки и семена.

Изборът на алтернатива, който можете да изберете, зависи от това, което трябва да готвите.

Направете намаление

Просто умиване на сос, докато водата се изпари от соса и направи соса по-дебел, в някои случаи работи. Имайте предвид, че вкусовете и подправките ще станат по-концентрирани. Ако става дума за финес и деликатни вкусове, това може да не е идеалната алтернатива за вас.

Растителни гуми

С имена като гума гуар и ксантам, растителните венци може да не звучат апетитно; двата сгъстителя са направени от растителни влакна, които абсорбират вода, за да се получи гел-подобна вискозна консистенция. Гуаровата гума има осем пъти сгъстяващата сила на царевичното нишесте. За разлика от пшеничните брашна, растителните венци са без глутен и често се използват като сгъстители в търговските продукти. Тези сгъстители могат да бъдат намерени в магазини за здравословни храни или онлайн.

За да използвате растителни смоли, за да сгънете сосове, поръсете малко количество в соса, докато размахвате. Отидете бавно, защото прекалено много ще сгъсти сос или супа и ще остави хлъзгаво усещане за храната.

Пюре от зеленчуци

Зелените зеленчуци са особено подходящи за кремообразни супи и работят добре за сосове. Почти всеки варен зеленчук може да бъде смесен и използван за сгъстяване на супа или сос; например, мисля, броколи или тиква супа. Също така, доматено пюре е добър сгъстител. Патладжан , тиквички, други тиква, карфиол или по-ниски въглехидрати корен зеленчуци са отличен избор, когато не искате зеленчука да добавите твърде много вкус.

Млечни продукти

Кремът ще се сгъсти, тъй като той намалява, така че ако добавите сметана към сос и го варийте, сосът ще се сгъсти повече от намалява без крем.

Заквасена сметана е вече сгъстена версия на сметана и може да бъде подхвърлена в сос. Кремообразното сирене, което е по-дебело от заквасената сметана, може също да се използва като сгъстител, въпреки че придава отличителен вкус.

Също така, можете да добавите студено масло в края на готвенето на тиган сос и това ще има сгъстяващ ефект.

яйца

Когато мислите за майонеза или холандска и тази консистенция, това е сгъстена смес от масло и яйчен жълтък или масло и яйчен жълтък. Яйчен жълтък и мазнина са ефективен сгъстител. Като правило, не добавяйте жълтъка директно към горещ сос или ще се катерите. За да избегнете това, омекотете жълтъка, като добавите малко количество сос към тях, за да го повишите постепенно до температурата. След това добавете закалените яйца към соса.

ядки

Обикновените ядки традиционно се използват за уплътняване на сосове в древните дни. Масло от ядки, като фъстъците и бадемите, работят добре. Кокосови орехи са друг вариант. Можете да си купите буркани или сладкиши от концентриран кокосов крем, които могат да се използват за сгъстяване на сосове, но не бъркайте напитката микс от подобно наименование, което е добавило захар.

Семена

Лененото брашно и семена от чиа разширяват и сгъстяват течности, но те могат да бъдат зърнести, така че те не работят добре в много сосове. Те работят добре, за да сгъстят напитки като сокове, превръщайки ги в шейкове.

Един начин да направите бял сос с ниско съдържание на въглехидрати

Традиционният бял сос използва същото количество мазнини като брашното. Двамата се приготвят заедно и се добавя мляко. За да направите белтъчен сос с ниско съдържание на въглехидрати, подобен на сос бихамел, опитайте да използвате половин вода и половин крем вместо мляко или неподсладено соево или бадемово мляко. Проверете внимателно съставките, за да сте сигурни, че няма добавен подсладител, който ще доведе до увеличаване на броя на въглехидратите.

Грей алтернативи

Добрата новина е, че една чаша сос се нуждае само от една супена лъжица брашно, за да я уплътни, като добави само 6 грама въглехидрати. Това означава, че 1/4 чаша традиционно сос има само 1,5 грама въглехидрати. Но ако искате да имате алтернатива на сос, която е дори по-ниска в въглехидратите, помислете дали да направите au jus вместо това. Това работи добре за пилешко или пуешко, тъй като капките съдържат свой собствен естествен сгъстяващ агент. Използвате капките, обезглавявате тигана и след това намалявайте капетите до избраната от вас концентрация. Можете да добавите малко от алтернативните сгъстители, ако желаете.

Словото от

С няколко нови кухненски трикове ще можете да се насладите на сосове, супи и сос, които са по-ниски в въглехидратите. Може да откриете, че се радвате на тези вариации и сте щастливи, че сте проучили възможностите си.