Суми за въглехидрати в млечните продукти

Открийте броя на въглехидратите за различни видове мляко и сирене

Въглехидратите в млечните продукти са предимно от лактоза (млечна захар). Ако следвате диета с ниско съдържание на въглехидрати, планът ви за диета може да ви предложи да елиминирате млечните продукти, но може също да бъдете насочени към избора на нискомаслени или пълномаслени млечни продукти. Подсладители или сгъстители в различни видове млечни продукти добавят допълнителни въглехидрати, което прави важното да се провери етикета.

Понякога въглехидратите на млечните продукти изненадват хората. Кремът често изглежда, че е по-нисък в въглехидратите поради размера на порцията, посочен в контейнера. Една супена лъжица сметана има малко по-малко от половин грам въглехидрати и е означена като нула въглехидрати . Въпреки това, има 16 супени лъжици в чаша, така че цялата чаша има около 6,5 грама въглехидрати.

Среден брой картофи за обикновените млечни продукти

Това са броят на въглехидратите от 1 чаша (8 унции), според базата данни USDA:

Важно е да се отбележи, че тези цифри не са показателни за всички млечни продукти. Някои млечни продукти са обогатени с протеини и понякога се добавя мляко на прах за повече тяло, което ще промени броя на въглехидратите.

Винаги четете етикетите си. Също така, броят на въглехидратите в сметаната варира в зависимост от количеството на маслените мазнини и лактозата.

Карбинът се брои за обикновени заместители на млякото

Ако следвате диета като палео диета или вегетарианска диета, може да елиминирате млякото и да изберете за бадемово мляко (палео и вегетарианско), соево мляко (кокосово) или кокосово мляко (палео и веганско) ).

Има много заместители на мляко на пазара. Кокосовото мляко в картонена кутия е много различно от консервираните. Можете също така да купите конопено мляко, оризово мляко и овесено мляко. Всички те се различават по марка, така че потърсете етикета за хранителните стойности на опаковката.

Карбинът се брои за кисело мляко и кисело мляко

Обикновено киселото мляко започва със същия брой въглехидрати като млякото, от което се произвежда, но гледайте етикета, тъй като добавките могат да променят това число. Също така, бактериите в киселото мляко ферментират лактозата, така че в зависимост от това колко дълго е ферментирал, действителният брой на въглехидратите може да бъде до 8 грама по-малко на чаша.

Сметана, средно, има 9,8 грама въглехидрати на чаша.

Карбинът се брои за сирене

Сиренето варира, но повечето са между 0,5 и 1 грам въглехидрати на унция, включително кремообразно сирене. Кремовото извара има около 3 грама въглехидрати на половин чаша, но нискомаслените сортове могат да имат повече.

Ако сте загрижени за въглехидратния брой на любимите си храни, прочетете етикетите си за по-изчерпателна информация или работете с диетолог, за да избирате нисковъглехидратните млечни продукти.

> Източник:

> USDA база данни за хранителната композиция. Министерство на земеделието на Съединените щати.