Бадемово брашно без глутен рецепта за мъфини

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 126

Мазнини - 8 гр

Карби - 12гр

Протеин - 3g

Общо време 30 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 15 мин
Сервизи 12

Тези многофункционални бадеми за бадемово брашно могат да бъдат в основата на многобройните ваши любими вариации на глутен, включително боровинка, направени със свежи или замразени плодове, или всеки вкус, който желаете, когато се приготвя с плодово сладко като кайсия. В допълнение към кутиите за кифли, тиганът за кифлички и тенджерите от Йоркшир могат да бъдат използвани за направата на обикновени кифли с по-голям диаметър (около 4 инча ширина), които могат да бъдат разделени и препечени или дори използвани за сандвичи. Високотемпературните тигани са много плитки, докато тиганът от Йоркшир е дълбок около 1 инч. Проблемът с тези тигани е, че те обикновено разполагат само с четири кладенци, така че ще се нуждаете от няколко тигана, за да печете тестото наведнъж. Обърнете внимание, че макар да има добавен агаверен сироп към сместа, тези кифлички все още са с по-ниско съдържание на въглехидрати, защото те разменят традиционното брашно за бадемово брашно. Агавата прави дълъг път, когато прави тези кифли вкусно.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350F.
  2. Леко покрийте 12-чаша кифла кифличка с приготвяне на спрей. Или можете да използвате тигани или кифлички, ако искате.
  3. В голяма купа смесете заедно бадемовото брашно / брашно, бакпулвера и солта, докато се смесят добре.
  4. В отделна медна купа смесете ябълково яйце, яйца, вода и агаве сироп. Разбъркайте добре, но не смесвайте, защото това може да доведе до явление, наречено "тунелиране" (виж по-долу).
  1. Използвайки лъжичка, изсипете муфелното блюдо в подходящ съд, пълнете около 1/2 до 2/3 пълни. Печете около 15 минути. Използвайте теста за клечка за зъби, за да определите достойнството.
  2. Извадете от фурната, изчакайте пет минути и обръщане на кифличките върху тел. Мафините могат да се консумират топло или при стайна температура.

Тунелиране в кифли

Тунелирането или появата на канали или въздушни джобове в трохата на кифла може да се случи, когато тестото е премесено. Ако е възможно, използвайте само 15 до 20 леки ръчни удара с дървена лъжица, когато комбинирате течната и сухата съставка.

Любими вариации