3 лесни удължения за вашите телета

Мускул на телето (гастрокнемиус) е големият мускул, разположен на гърба на крака, под коляното. Шайдът, който свързва телесния мускул с петата на костта, е известен като Ахилесовата сухожилие. Когато мускулният мускул се свива, той "плантар свива" крака или посочва пръстите на краката.

Когато телесните мускули се стегнат, рискът от сълзи и нараняване на мускулите или ахилесовото сухожилие се увеличава.

Стегнатост, ако вашите телесни мускули могат също да бъдат замесени в плантарен фасциит, навяхвания на глезена или други състояния, които засягат стъпалото и глезена. Мускулните спазми и конете на Чарли в краката Ви могат да бъдат лекувани успешно с опъване на теле. Вашите телесни мускули могат също да станат стегнати, ако имате падане на крака или слабост в предния тибиален мускул. Поради тези причини е важно да се удължат мускулите на телетата.

Ако имате някакви проблеми с долните крайници, се консултирайте с Вашия лекар и след това вижте Вашия физиотерапевт. Те могат да ви дадат точна диагноза на Вашето състояние и да определите дали тесни мускули на телето могат да причиняват вашия проблем. Вашият физически терапевт може да ви покаже как да разтегнете правилно вашите телесни мускули.

Нека разгледаме някои лесни участъци за здрави телешки мускули . Тези участъци трябва да са лесни за всеки, който да направи - не е нужно да сте експерт по фитнес. Разбира се, не забравяйте да се срещнете с Вашия лекар, преди да започнете това - или някаква друга програма за домашно упражнение.

Стреч номер 1: Протеглянето на бегача

 1. С лице към стена и стоя на 12 инча от него.
 2. Разтеглете един крак зад себе си, като държите двата крака на пода и задното коляно направо.
 3. Наклонете се към стената, докато не усетите напрежение в мускула на крака на удължения крак. (Можете да сложите ръцете си на стената за поддръжка.)
 1. Задръжте за 10 секунди.
 2. Повторете с другия крак.

Протегнете номер 2: Стрелата на седящите телета

Стреч номер 3: Кърпата Calf Stretch

Продължителността на кърпата е чудесен начин да получите добър участък в телесните мускули. Ето как го правите:

 1. Получете кърпа или каишка.
 2. Седнете на пода с краката си пред вас.
 3. Опаковайте кърпата около топката на единия крак.
 4. Внимателно издърпайте кърпата, така че пръстите на краката и глезена да се огънат към лицето ви.
 5. Задръжте опъна за 10 до 15 секунди.
 6. Повторете за другото теле.

Не забравяйте, че трябва да се чувствате само леко дръпнете, когато разтягате телесните мускули. Ако почувствате силна болка или дискомфорт, спрете упражнението и се консултирайте с Вашия лекар или ПТ, за да сте сигурни, че се разтягате правилно.

Можете спокойно да разтегнете мускулите на телето няколко пъти всеки ден. Винаги, когато се чувствате, че вашите телесни мускули се стесняват, дайте им бързо разтягане, за да не се чувстват свободни и гъвкави. Вашият физически терапевт може да ви каже най-добрата честота, която да използвате при разтягане на телесните му мускули и сухожилията на Ахил.

Утежняването на вашите телесни мускули може да бъде една от причините за повтарящо се нараняване на долната крайност. Вашите телесни мускули може да изискват по-голяма гъвкавост, ако имате травма или заболяване, което пречи на нормалната мобилност. Чрез работата си, за да поддържате телесните мускули гъвкави, можете да се върнете към нормалното движение с малко или никаква болка.