Limes Carb Counts и ползи за здравето

Липите, като лимони, се използват за подсилване на аромата на ястие без добавяне на много, ако има такива, въглехидрати. Лимонов сок може да се използва в салати, супи и спагети вместо превръзки, които могат да имат висок брой въглехидрати.

Въглехидрати и фибри

Често ще използвате лимонов сок, а не цялата вар, така че са дадени стойности и за двете.

Гликемичен индекс и гликемичен товар

Няма научно изследване на гликемичния индекс на лимонов сок, което е типично за много сладки плодове и не-нишестени зеленчуци. Това е така, защото те съдържат малко въглехидрати и не се очаква да окажат много въздействие върху кръвната Ви захар. Гликемичният товар взема предвид количеството храна, която се консумира, и влиянието му върху кръвната Ви захар и реакцията на инсулин. Стойност по-малка от 10 се счита за ниска. Ето стойностите, изчислени за лимонов сок:

Гликемично натоварване:

Здравни и хранителни ползи

Лимите и лимоните, както и всички цитрусови плодове, са отличен източник на витамин С.

Само една малка вар опакова една трета от дневно препоръчваното количество витамин С за възрастни. Лимите също се признават за техните антиоксидантни свойства, както и за осигуряването на биофлавоноиди. За да получите значително количество хранителни вещества от лимонов сок, ще трябва да използвате повече сок от обикновено. Все пак, 1/4 чаша лимонов сок е много добър източник на витамин С и има много здравословни фитонутриенти в липидите.

Хранене с ниско съдържание на въглехидрати

Можете да направите бърза и здравословна сладка и кисела превръзка на салата от вар, като разбъркате сок от лимон, зехтин, сол, черен пипер и подсладител. Или, оставяйте подсладителя за торта дресинг. Някои хора дори се отказват от маслото и обличат зелените само с натиск на сок от лимон и подправки.

Крем от вар или натискане на сок от вар във вода или напитка може да оживи чашата ви или да покрие вкуса на скучна вода от чешмата. Сокът от лайм е основата на много коктейли с ниско съдържание на въглехидрати, които можете да миксирате и да се насладите.

Липовият сок е основата за маринати за говеждо или пилешко fajitas или за мексикански пиле на скара. Запазете някои клинове за окончателно изстискване на скара месо или зеленчуци, преди да ги увиете в тортила и се наслаждавайте. Ще добавите ярък вкус и добра доза витамин С.

> Източници:

> Аткинсън ФС, Фостър-Пауъл К, Бранд-Милър JC. Международни таблици на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2008. Диабетна грижа . 2008; 31 (12): 2281-2283. Дой: 10.2337 / dc08-1239.

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, Министерство на земеделието на Съединените щати.