Рецепта за хлебния хляб Focaccia Style

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 161

Мазнини - 9 грама

Въглехидрати - 13гр

Протеин - 5g

Общо време 35 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 20 мин
Сервирания 12 (по 1 бр.)

Тази рецепта се нарича "focaccia", защото се пече в този стил на плоско гърне и след това се нарязва на всякакви размери, които искате. Focaccia е вкусна като препечена филийка, за сандвичи и винаги е любима в кошницата за хляб.

Този хляб тип "focaccia" е "груб" в структурата като тежки пълнозърнести хляб, но тъй като не е направен от пшеница, той няма същия вид зърно като хлебните пшеница. Въглехидрататът в лена обаче е почти цялото влакно .

Ленът има много невероятни ползи за здравето, като например значителното съдържание на фибри и тиамини, както и високи нива на антиоксиданти. Ленът също прави този хляб без глутен. Но лененото семе не е само за хранене - но също така носи вкусен аромат на този коктейлов хляб.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната на 350 F. Подгответе тиган (10x15-инчов тиган със страни, който работи най-добре) с омазнена пергаментна хартия или със силиконова мат.
  2. В голяма купа разбъркайте брашно от ленени семена, бакпулвер, сол и захар.
  3. Добавете разбитите яйца, вода и масло към сухите съставки и комбинирайте добре. Уверете се, че няма очевидни струни от яйчен белтък, висящи в тестото.
  4. Оставете тестото за 2 до 3 минути, за да уплътните някои (но не го оставяйте прекалено дълго, за да стигне до точката, където е лесно да се разпространи.)
  1. Изсипете тестото върху подготвения тиган. Тъй като ще се движите по средата, ще получите по-равномерна дебелина, ако я разнесете малко по-навътре от центъра, на около един правоъгълник от 1 до 2 инча от страните на тигана (можете да отидете по целия път до ръба, но тя ще бъде по-тънка).
  2. Печете за около 24-28 минути, докато тя се върне, когато докоснете горната част и / или видимо зачервявате.
  3. Оставете го да се охлади и след това нарязани на какви размери искате. Не се нуждаете от остър нож - ще го направи шпатула.

Лен семена: хранене Powerhouse

Освен че съдържа много фибри, лененото семе също е високо в антиоксидантите. Ленът има високо съдържание на протеин и омега-3 киселини, които спомагат за намаляване на възпалението. Изследванията показват, че лен може също да понижи нивата на LDL (лошия) холестерол и да стабилизира нивата на кръвната захар, което е добро за диабетици.