Защо се отказвате от упражнението и какво да правите за него

Колко пъти сте се отказали от упражненията? Ако сте като повечето от нас, вероятно повече пъти, отколкото можете да разчитате. Има много причини, за които е трудно да се придържаме към програма за упражнения . Понякога се отказваме от причини извън нашия контрол - например, болест или нараняване . Понякога няма особена причина. Една минута ние се упражняваме и потупваме на гърба за това и, следващото нещо, което знаете, че 10 паунда се връщат и така е вината и разочарованието.

Винаги има причина да се откажем и имаме ключови моменти, които могат да се случат в живота на всеки упражняем, за да внимавате. Тези мигове могат да създадат толкова много чувство на неудовлетвореност, толкова много съмнение за себе си, може да се почувствате като че нямате друг избор освен да се откажете. Въпреки това, често по време на тези тежки моменти трябва да продължите.

Разберете защо се отказвате от упражненията и какво можете да направите.

1 - Вие се отказвате, защото не губите тегло

Гети изображения / Майк Кемп

Ако упражнявате да отслабнете , не е учудващо, че очаквате да отслабнете . И може би дори имате реалистични цели за загуба на тегло , да речем, че губим паунда или така седмично.

Въпреки това, може да забележите странно нещо, когато започнете тренировъчна програма, период от време, в който може да не загубите никаква тежест. Фактът, че е доста често, не прави по-лесно преглъщането. Какъв е смисълът, ако дори не постигате резултати?

Защо не трябва да се отказвате

Може би си мислите, че това е най-доброто време да се откажете, но точно сега е моментът да продължите и има много причини. Може да загубите инча, вместо да намалявате теглото си , което означава, че получавате резултати само по различен начин. Или вашият мащаб може да ви лъже и да не ви разказва цялата история. И не забравяйте, че е трудно да отслабнете .

Но нека го сведем до най-важната причина да продължаваме: Понякога просто трябва да продължите да го правите, преди да разберете как ще се развият нещата. Така че, ако сте в тази ситуация, какво би станало, ако можехте да пуснете загуба на тегло за сега и просто да го направите? Оставете си да упражнявате най-добрия начин, по който знаете как и да оставяте тялото ви да реагира, защото ще го направи по свой начин. Това може да не е начина, по който ви представя, но ще реагира, ако ви даде достатъчно време, последователност и внимание към вашия сън, стрес управление, тренировки и, разбира се, вашите хранителни навици.

И имайте предвид, че има неща, които можете да направите, ако не намалите теглото си, като например да погледнете диетата си или да наемете треньор, който да ви помогне да го разберете.

Големият въпрос е колко време ? Истинският отговор е, че отнема толкова време, колкото отнема и загубата на тегло ще бъде различно от човек на човек, в зависимост от всичко от гени и хормони до възраст и пол. Отговорът ми, основан на личен опит със себе си и моите клиенти, е по-скоро 3-6 месеца, понякога до една година . Това предложение се основава на факта, че повечето от нас се нуждаят от много практики, за да направят последователна тренировъчна програма надолу и повечето от нас ще се провалят няколко пъти по пътя.

| Повече ▼

2 - Или по-лошо ... Вие всъщност печелите тегло

Гети изображения / Майк Кемп

Да не губите тегло е достатъчно лошо, но увеличаването на теглото след започването на тренировъчна програма може да бъде направо ужасяващо. Това е по-често срещано, отколкото си мислите, и никой не би ви обвинил, че сте имали отговор на коляното и сте се оттеглили напълно. Но още веднъж това не е моментът да се откажете, без значение какъв мащаб или ум може да ви каже. Винаги можете да промените това, което правите, или да научите повече за това какво да очаквате, когато започнете програма за отслабване, но какво не можете да направите? Дава се.

Защо не трябва да се отказвате

Ако скалата се покачва, това не означава, че правиш нещо нередно. Всъщност, ако правите сърдечно, силово тренировка и проследявате калориите си - както всъщност изчислявате колко калории ядете - има много добър шанс да сте на прав път, без значение каква е скалата ви казва. Основните виновници за първоначалното увеличаване на теглото са:

Сега има и друг очевиден виновник: Хранене на твърде много калории, което е лесно да се направи, ако не следите. Лесно е да компенсираме тренировките си с допълнителни калории или допълнителна почивка, без да го знаем. Ако се опитвате да отслабнете и да имате обратното преживяване, първо погледнете вашата диета. Продължете да следите какво и колко ядете, преди да преминете към други причини, поради които може да натрупате тегло.

Ако губите сантиметра и ставате все по-силни, но все още се притеснявате за това, което казва мащабът, моят съвет е да го изхвърлите. Съществуват и други методи за проследяване на вашия напредък, като вземане на вашите измервания, които са много по-надеждни и ви разкриват информацията, която действително се нуждаете: Независимо дали се променя твоят състав на тялото .

| Повече ▼

3 - Това боли да се упражнява

Научна фотобиблиотека / Гети изображения

За съжаление думите "болка" и "упражнения" често се появяват в едно и също изречение твърде често. Ние знаем добре износените думи за "Няма болка, няма печалба" и "Болката е слабост, напускаща тялото", но ако някога сте имали болка от упражнения, знаете колко е трудно да се грижите за напредъка, който може да в бъдеще. Също така е жалко, че освен хроничните наранявания , повечето от тази болка е нещо, което нанасяме на себе си, като правим тренировки, които са твърде тежки. Още по-лошо, това е напълно ненужно. Може да мислим, че трябва да отидем цял час, с пълна скорост с най-тежките тежести или с най-високата интензивност, но ако искате програма, в която можете да живеете, болката е последното нещо, което искате да култивирате.

Защо не трябва да се отказвате

Упражнението не трябва да навреди и ако го направи, отвъд някаква скованост / болезненост, го правиш погрешно. Да, трябва да сте извън зоната си на комфорт, да дишате по-здраво, да работите в зоната на сърдечния ритъм , да се изпотявате и да се чувствате малко неудобно. Ако повдигате тежести, трябва да почувствате, че мускулите ви работят, за да повдигнат това тегло, може би малко да горят. Някои болки след ден или два, след нова тренировка, са нормални. Все пак, ако сте болен всеки ден или едва може да се движите, натискате твърде много. По същия начин, ако се чувствате действителни болезнени остри издърпвания или изтръпване или тъп пулсиращ в ставите или мускулите си - спрете това, което правите и вижте Вашия лекар, ако не изчезне.

Други начини за избягване на болката по време на или след тренировка:

| Повече ▼

4 - Вие се отегчавате

Гети изображения / Брит Ерлансън

Докато упражняването не е най-вълнуващото нещо в света, ако се отегчавате през цялото време, вие го правите погрешно. Не е забавно непрекъснато, разбира се, но трябва да се насладите на някакво удоволствие, независимо дали е просто удовлетворение, чувство на собствена сила и годност, упражняване на определено упражнение или просто възхищение на мускулите в огледалото.

Ако правите същото нещо отново или отново или правите тренировки, които просто не ви харесват, ще се отегчите и може би ще се окажете напълно.

Защо не трябва да се отказвате

Не е вината на неблагодарна, че го мразиш до последния бутон, болт и колан. Дори ако бягащата пътека или машината, която използвате, е единственото нещо, което имате на разположение, има начини да промените това, което правите, и да вдъхнете някакъв живот в рутината си. Всъщност, някои от нас може да се наложи да се върнат на чертожната дъска изцяло само за да разберат какво всъщност искаме да направим. Ако мразите фитнес залата, може би предпочитате да сте навън или да работите у дома си . Ако сте конкурентни, опитайте тренировка за нещо конкретно като състезание по велосипеди или 5К. Ако структурираните тренировки ви карат да се разочаровате, освободете себе си, за да направите своето собствено нещо - играйте на тенис или опитайте екзерам или просто да си направите няколко оживени разходки през целия ден. Направете всичко, което броите.

Можете също така да смесвате тренировките си по много начини, всеки ден да имате различна тренировка. Някои идеи:

Въпросът е, не се отказвайте само защото сте отегчени. Има нещо за всеки, ако сте готови да поемете риска и да опитате нови неща. Разбира се, може да се объркате за първи път, но ние всички се нуждаем от свобода да не успеем.

| Повече ▼