Разхождайки се с IVV света

Те обичат да се разхождат

Бихте ли искали да ходите на големи разходки, хоствани от местни ходещи клубове по целия свят, и да печелите награди за цял живот? Пешеходни клубове в 40 държави са съюзни в Международната федерация на популярните спортове (IVV). Тяхната мисия е да организират неконкурентни разходки, отворени за всички, където всеки пешеходец е победител.

IVV е основана през 1968 г.

Няколко пешеходци от Швейцария, Лихтенщайн и Германия се срещнаха в Линдау, Германия и решиха да създадат международна федерация с цел организиране на спорт, на който всеки би могъл да участва, без класификация и задължително време.

IVV санкционира неконкурентни събития в ходене, колоездене, плуване, ски, кънки и обувки. Ходенето е най-популярният от популярните спортове - познат от германския термин Volkssports, така че ходенето в САЩ често се нарича volksmarches или volkswalks. Волките се превеждат като "хора" или "популярни".

Къде по света вървят?

IVV е най-голямата ходеща организация в света, а нейните национални асоциации са обикновено най-големите или само национални ходещи асоциации в техните страни. Повишаващият списък включва: Австрия, Белгия, Бразилия, Канада, Китай, Чешката република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Великобритания, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Япония, Корея, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша , Словакия, Южен Тирол, Швеция, Швейцария и Лихтенщайн, Тайван, Турция и Съединените щати.

Уеб сайтът IVV има контакти за всички асоциации.

Пешеходни събития

Какво представлява събитието за разходка с волкспорт? Нашият сайт Going on a Volksmarch ще ви отведе до началото на събитието. Връзките ви отвеждат, за да обясните различни аспекти и да ви отведе на уебсайта на AVA към клубове и събития.

Стандартното минимално разстояние в световен мащаб е 10 километра (6.2 мили), а 20 километра пътеки също трябва да се предлагат.

По-къси маршрути от 5 километра (3.1 мили) също са често срещани в Северна Америка. Функционално непривилегированите проходилки / инвалидни колички се насърчават да извършват колкото се може по-лесно разстоянието, което могат да направят комфортно.

Разходките са неконкурентни. Ходещите се регистрират и започват разходката през дълъг стартов прозорец. Единственият времеви фактор е да приключи с три часа след началото на затварянето. По пътя маршрутът е маркиран и има контролни пунктове с вода и бонбони, за да се направи пауза. В края всеки пешеходец е победител и може да получи наградата - медал, кръпка, чаша и т.н.

Има и хиляди целогодишни разходки , които можете да ходите по всяко време, ръководени от карта.

Проследяване

IVV предоставя програма за индивидуално постижение, която обединява IVV пътешественици по целия свят. Пътуващите могат да закупят IVV Record Книги както за разстоянието (разходки с километри), така и за събитията (брой разходки, байк, плуване и т.н.) и да ги щамповат на всяко състезание, одобрено от IVV, по цял свят.

Тези записи се осребряват след определен брой събития (10, 30, 50, 75, 100 и т.н.) или километри (500, 1000, 1500 и т.н.) за сертификат, кръпка и hatpin. Много ходили на волсспорт ги носят гордо на сака или шапките си, докато вървят.

За да намерите събитие за ходене по волкспорт, посетете уебсайтовете и след това се обадете или изпратете имейл до посочения в списъка клуб за повече информация. Като нестопански организации, клубовете имат минимални рекламни бюджети и се съсредоточават върху изграждането на общи връзки и партньорство с училища, болници и други местни спонсори. Събитията се предлагат безплатно или срещу малка такса.

клубове

Ходещите събития са отворени за всички. Тези, които желаят да се присъединят към хостинг клуба, са добре дошли Клубовете се различават значително по размер, личност и набор от дейности. Всички клубове могат да бъдат домакини на санкционирани мероприятия за разходка с волкспорт. Някои от тях се събират заедно, за да ходят на фитнес, да организират пътувания с микробуси или автобуси в събития на други клубове и да общуват.

Ако има повече от един клуб в даден район, проходител, който търси клуб, който да се присъедини, трябва да проучи всички клубове, за да види кой от тях е най-подходящ за тях.

За да се създаде клуб, заинтересованите групи трябва да се свържат с националната организация. Присъединяването е лесно и в САЩ носи застраховка "Гражданска отговорност" и възможност за получаване на 501 (c) (3) статут на нестопанска цел в IRS.

Разходка из целия свят

Пешеходците се възнаграждават за ходене в различни държави, провинции и държави. IVV е домакин на олимпиада на всеки две години, за да събере заедно пешеходци от цял ​​свят. Няколко туристически компании структурират обиколките си около събитията на volkssport. Много от събитията за ходене на Международната асоциация за ходене на живо (IML Walking Association) са също така санкционирани от IVV, което позволява на пешеходците да бъдат двойно възнаградени.

Със събитията на volkssport можете да се наслаждавате на това, че виждате местната си област с бързи темпове и можете да включите своите ходене събития във вашите пътувания през вашата държава / провинция, страна или по целия свят.