Защо ми е толкова трудно да се упражнявам?

4 Мотивационни съвети, за да получите обратното ви обратно на пистата

Има причина, поради която записите за фитнес зали се носят след Коледа и точно преди лятната ваканция. Хората осъзнават, че са пренебрегнали и решават, понякога в паника, да се върнат обратно във форма .

Въпреки това, в рамките на месеци или дори седмици, триседмичните посещения в гимназията се свеждат до две, едно, а след това само случайно посещение. Други неща започват да имат предимство и скоро хората ще се оплакват от факта, че никога не могат да намерят време за подходяща тренировка.

Но това наистина ли е така? Помисли за това. Дали три-четири часа седмично ще направят или ще разбият способността си да се справи с всичко останало, което трябва да бъде направено в 168-седмична възраст? Можем да кажем, че сме твърде заети, прекалено уморени или прекалено разсеяни да се упражняваме, но истинската причина е проста: ние не се ангажираме да упражняваме .

Ако наистина искате да станете по-силни, по-здрави и по-подходящи, трябва да преодолеете бариерите, които ви задържат. Ето как:

1 - Обърнете се към рутина

Исабел Павиа / Moment Open / Гети изображения

Да бъдем честни, днешният свят е натоварен. Ние влагаме толкова много енергия в нашето ежедневие, че често изглежда, че до края на деня нищо не е останало.

Но наистина ли е така? Ако започнете да преброявате часовете, които прекарвате по време на гледането на телевизия, свирене по телефона или просто да лежите около къщата, ще започнете да виждате, че сте хвърляли часове, които бихте могли да изхарчите да станете по-силни и да спечелите повече енергия да ви помогне през целия си ден.

В крайна сметка това е: хората, които упражняват, нямат повече или по-малко време от хората, които не го правят. Единствената разлика е, че те отделят това време. Те правят работата важна.

И така, как започвате? Опитайте тази:

  1. Улеснете в рутина. Ангажирайте се на 15 до 20 минути упражнения два до три дни в седмицата. Оттам, очертайте план за постоянно увеличаване на тренировката си седмица седмично. Четириседмичната програма за скокове е идеалното място за начало.
  2. Включете го в календара си. Блокирайте времето за тренировка точно както бихте направили всяка друга среща.
  3. Подгответе вечерта преди това. Вземете чантата си за фитнес и го поставете до входната врата.
  4. Награди себе си. Ако прекарате 20 минути упражнения, дайте си 20 минути да направите каквото си поискате. По този начин ще станете по-наясно как прекарвате времето си на престой и ще можете да управлявате тези часове по-ефективно.

2 - Не прекалявайте

Хората, които често се втурват в тренировъчен план с най-добри намерения, само за да се окажат изгорени в рамките на няколко месеца до една година.

По-често, отколкото не, това се дължи на това, че се стремят с темпове, които не могат да бъдат разумно поддържани. Те ще започнат да правят прекалено много прекалено скоро или да отделят толкова време да се упражняват, че всичко останало се изцежда.

Когато се ангажирате с план за тренировка, трябва да намерите нещо, което се вписва удобно в живота ви, без да се превърне в лозунга. Направете това:

3 - Промяна на нещата

Bambu Productions / Гети изображения

Хората често се тренират, защото знаят, че това е нещо, което те "трябва" да правят, като например да отидат на зъболекар. Този вид мислене почти сигурно ще ви подведе към провал.

Макар че би било нереалистично да се предполага, че тренировките са по същество "забавни", би било грешка да се отклонят от ползите, които те могат да донесат в живота ви, а именно да ви накарат да се почувствате и да изглеждате по-добре.

Ако установите, че вашето ежедневие е скучно, източване, облагане или досаден, не се отказвайте. Вместо това, променете го. Ето как:

4 - Намерете инструментите за мотивация

JGI / Jamie Grill / Blend Images / Гети изображения

Ако чакате да тренирате, докато не се почувствате така, вероятно ще чакате дълго време. Харесва или не, мотивацията не е нещо, което просто се появява магически.

Работата е, че намирането на мотивация в началото на тренировка може да отнеме почти толкова енергия, колкото и самата тренировка. Понякога мотивацията там, а понякога не е така.

Така или иначе, не можеш да оставиш тези чувства да управляват твоята рутина. Когато се приближавате до тренировка, ето какво трябва да направите:

В края на краищата упражнението е за подобряване на живота ви като цяло. Ако го прегърнете като аспект на живота си, ще бъдете по-добре подготвени да поддържате практиката в продължение на години и да бъдете още по-добри за него.