Предупредителни знаци за текущи наранявания

Винаги почувствайте болка в гърба си по време на бягство и си помислете: "А, не, какво ще стане, ако е стрес фрактура?" Но след това тя изчезва точно толкова бързо, колкото започна. Но какво ще кажете за болките, които не изчезват или се влошават по време на пистите? Ако пренебрегнете онези видове болка, бихте могли да го направите много по-зле, като продължавате да го преживявате.

Ето няколко начина да определите дали болката ви е само малко болка или предупредителен знак за нараняване .

1 - Болката продължава или става по-лошо, когато се движите

PM Изображения

Всички сме имали такива писти, където нещо се чувства малко стегнато или некомфортно, когато започнете бягането си, но след това изчезва след миля или две. Ако болката ви се задържи или постепенно се влоши, докато продължавате да бягате, трябва да спрете бягането си и да отнемете няколко дни, за да видите дали забележите някакво подобрение.

2 - Забелязвате болки и подуване

Ако наскоро сте извършили продължителна тренировка или интензивна тренировка, някои мускулни болки след бягане са нормални. Но ако има и подуване, когато чувствате болка, възпалението е знак, че нещо не е наред. Вземете малко лед (15-20 минути на всеки 3-4 часа) и оставете за няколко дни.

3 - Променяте пътя си

Незначителна болка или болка не би трябвало да ви принуждават да промените крачка, когато бягате. Ако вашият ход е изключен, вижте дали няколко дни от работа не са от значение. Не искате да бягате, когато не вършите обичайния си стрес, защото не само може да преминете през този тип болка, за да навредите на нараняването, но свръхкомпенсирането може да доведе до нова травма в друга област.

4 - Чувствате болка дори когато ходите наоколо

Ако болката ви кара да лимфонирате, когато просто се разхождате или се намесвате в ежедневните дейности, това е знак, че трябва да го получите от лекар.

5 - Вашето представяне страда

Дори ако не чувствате болка или сте преживяли този вид дискомфорт преди, ако сте бавен или бавен и не можете да разберете защо, върнете се с известно почивка и възстановяване. Краткото прекъсване от бягане може да попречи на малка част от проблема да се превърне в травма в движение.