Продължително рутинно за ходене

Ходещите могат да поддържат своята гъвкавост с тези участъци

Протягането може да подобри гъвкавостта ви и да направи ходенето по-удобно. Това разтегляне е насочено към мускулните групи, които ще използвате за добра стойка на ходене и мобилност. Много проходилки обичат да се простират в началото на тренировката. Някои също искат отново да се простират в края или да направят някои прорези в средата на дългите разходки.

Насочващи насоки

Загрява се за 5 минути при лесен ход, преди да се разтегне. Никога не разтягайте студени мускули или рискувате да ги разкъсате. Включете упражнения за мобилност, предназначени да вземат мускули и стави чрез своя диапазон на движение. Изпълнявайте тези разтегания бавно. Продължавайте доколкото е удобно. Ако имате някакъв медицински проблем, който затруднява извършването на една от тези области, може да поискате от Вашия лекар, физически терапевт или атлетичен треньор за алтернативно упражнение за гъвкавост.

Протегляне и мобилност Упражнение за Walkers

Намерете вертикален полюс или ограда или стена, които ще ви подкрепят за накланянето на някои от тези участъци и упражнения за мобилност. Ще започнете от върха на тялото си и ще се справите надолу.

Главни кръгове

Кръгове на ръцете

Хип Стреч

Квадрипс стречинг

Calf Stretch

Soleus Calf Stretch

Разширения за крака

Кръстосани крака люлки люлки

След упражнения за разтягане и подвижност, сега сте готови да вървите основната част от ходенето си с желаната скорост.

Загрявайте стрелците Снимка стъпка по стъпка: Вижте голяма снимка и инструкции за всеки от тези участъци.

Защо трябва да се простирате?

Упражненията за гъвкавост могат да ви помогнат да поддържате пълната гама от движения за вашите мускулни групи и стави. Това е особено важно с възрастта. Американският колеж по спортна медицина препоръчва да правите упражнения за гъвкавост най-малко два или три дни всяка седмица, за да подобрите обхвата на движение. Разтягането, комбинирано с вашето ходене, може да гарантира, че упражнявате стречинг и упражнения с умерена интензивност.

> Източници:

> Garber CE, Blissmer В, Deschenes MR, et al. Количество и качество на упражнението за развиване и поддържане на сърдечно-респираторна, мускулно-скелетна и невромоторна фитнес при видимо здрави възрастни. Медицина и наука в областта на спорта и физическото възпитание . 2011; 43 (7): 1334-1359. Дой: 10.1249 / mss.0b013e318213fefb.

> Разтягане за ходене. Американската сърдечна асоциация. http://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/PhysicalActivity/Walking/Stretches-for-Walking_UCM_461779_Article.jsp#.WaIVItGQzx8.