Ползите от здравето и фитнес за отслабване

Подобрете баланса си и се насладете на малко смеения

Спусък: Това е растящ спорт, който много прилича на ходене на стрела. Но вместо с опъната шнура или въже, вие се балансирате на върха от една до две инча широка лента от лента, която предлага допълнителен отскок, малко като батут.

Експертните скитници не просто се опитват да се разхождат по линията, те правят трикове - скачайки, завъртайки се и обръщайки се във въздуха, само за да се приземи отново нагоре по линията.

Полученият спорт в крайна сметка изглежда като примамка на ходене с тънки въжета, трамплин и рутинна греда, всички в една.

С други думи, е доста невероятно да гледате и още по-забавно да опитате. Да не говорим, че отслабването се брои като тренировка, така че това е чудесен начин да преминете през влак, когато имате нужда от почивка от фитнес залата.

Фитнес и ползите за здравето от забавянето

Не трябва да се изненадва, че стоенето на две инчови линии на ремъци, окачени на земята, изисква баланс. Това, което може да не осъзнавате, е, че балансът е един от най-важните свързани със здравето компоненти на фитнес, особено когато сте на възраст. Способността да се изравнявате, след като сте се блъскали или сте били изхвърлени извън баланса, след като сте взели нещо тежко от пода, може да намали риска от падане и наранявания, свързани с падането. Отслабването е отлично, за да спомогне за подобряването на равновесието и собственото разбиране (вашето присъщо разбиране за това къде е тялото ви в космоса и как се свързва с другите органи и сили), но има и други предимства:

Как да започнете

Най-добрият начин да започнете е да започнете!

Намерете съоръжение, което има slackline (много гимнастически катедри за катерене и фитнес зали за препятствия има ги), или купете си. Докато имате линията и достъпа до няколко дървета, можете да ги настроите и да започнете само за няколко минути.

Съвети за начинаещи

  1. Отидете боси или използвайте минималистични обувки . Когато усетите близък контакт с линията, ще имате по-добър контрол върху движенията си и промените в позицията на линията.
  2. Стойте, преди да ходите . Преди дори да се опитате да направите стъпка, практикувайте да постигнете баланса си на единия крак, а след това и на другия. Когато се изправите на линията, винаги започвате с един крак и вие веднага ще бъдете изкушени да поставите и другия си крак върху линията. Отбягвайте изкушението! Вместо това просто вдигнете опорния крак и се съсредоточете върху балансирането на място.
  3. Дръжте дишането и разхлабвайте горната част на тялото си . Вземете няколко дъха, преди да стъпите на линията и да направите всичко възможно, за да продължите дишането бавно, медитативно дишане. Чрез разхлабване на горната част на тялото - като държите ръцете си нагоре във въздуха, лактите се навеждат и раменете ви ниски - торсът ви може да се движи по-свободно, докато се опитвате да поддържате центъра на баланса.
  4. Очаквайте напред . Колкото и примамливо да гледате надолу към самата линия, съпротивете се на изкушението. Вместо това погледнете право напред или на поне 15 фута пред вас на линията.
  5. Дръжте коленете си наклонени . Като огъвате коленете си, намалявате центъра на тежестта си и го приближавате до линията. Това ще ви помогне да поддържате баланса си и ще ви постави в по-атлетична позиция, за да се движите с люлеенето на линията.
  6. Борба с падането . Ще паднеш от линията. Това е нормално. И не се притеснявайте, най-вероятно няма да потънете на земята - вие ще се оттеглите и ще се хванете за краката си. Но когато започнете да падате, опитайте се да се биете с него - опитайте най-трудно да си възвърнете равновесието. Това помага на тялото ви да прави корекции в движение, така че да станете по-добри, по-бързи.
  7. Направете малки стъпки с краката си, насочени право напред. Когато сте готови да започнете стъпките, дръжте краката си подравнени и направо на линията, докато правите малки стъпала на ток. Вероятно ще се опитате да превърнете пръстите си в пръсти, но това всъщност прави ходенето по-трудно. Бавно и стабилно печели състезанието, затова бъдете търпеливи и се забавлявайте. Ако имате нужда от помощ, помолете приятел да ходи с вас и леко да държи ръката си.

Източници:

Gabel CR., Osborne J, Burkett B. "Влиянието на" Slacklining "върху квадрицепса рехабилитация, активиране и интензивност." Вестник на науката и медицината в спорта , 18 http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1440244013005082. (1), 62-66. 2015.

Keller M, Pfusterschmied J, Buchecker М, Müller E, Taube W. "Подобреният постурален контрол след тренировка със slackline е придружена от намалени H-рефлекси." Скандинавско списание за медицина и наука в спорта , http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0838.2010.01268.x/full 22 (4), 471-477. 2012 година.

Сантос Л, Фернандес-Рио Ж, Фернандес-Гарсия Б, Якобсен, Гонсалес-Гьомез Л. Суман О. "Ефектите от тренировката на салклин върху постурален контрол, скок и миоелектрична активност при женските баскетболисти". Списанието за изследване на силата и кондиционирането , http://journals.lww.com/nsca-jscr/Citation/2016/03000/Effects_of_Slackline_Training_on_Postural_Control,.8.aspx 30 (3), 653-664. 2016.