Кога трябва да замените ходещите си обувки?

Как да получите по-добър живот на обувките и да знаете кога е време за нови обувки

Кога трябва да замените ходещите си обувки? Откъде знаете кога обувките ви са изгубили амортисьорите си и са стигнали до края на живота си?

След като намерите комфортна чифт обувки за ходене, които поддържат краката ви правилно, е трудно да се разделим с тях. Но обувките за ходене и бягане имат ограничен живот. С всяка стъпка разрушавате отпускането и подкрепата им.

До 500 мили повечето обувки са мъртви и трябва да бъдат рециклирани или спасени за цели, които не са за упражнения.

Ограничението на ходенето на обувките от 500 мили: Заменяйте ги на всеки 3 до 6 месеца

Типичната атлетична обувка е построена само за 350-500 мили. Докато пешеходците не удрят обувките си толкова трудно, колкото и бегачите, едва ли ще получите добра подкрепа и ще намалите скоростта от 500 мили. Теглото ви също е фактор - колкото повече претегляте, толкова по-бързо ще износвате обувките си. Ако ходите 30 минути на ден или средно от 3 до 4 часа седмично, заменете обувките на всеки шест месеца. Ако ходите 60 минути на ден или средно 7 часа седмично, заменете обувките на всеки три месеца.

Обувките застаряват, преди да ги купите

Атлетичните обувки са залепени заедно. Докато са в склада и в магазина, те вече застаряват. Лепилото изсъхва. Въздушните джобове в амортисьорите може би бавно се разсейват. Често ще откриете, че обувките за продажба са стари модели, които се преустановяват.

Възможно е вече да са на повече от една година и може да ви даде по-малко износване, преди да излезете. За да получите най-дълъг живот от обувката, купете сегашния модел и попитайте персонала на магазина за обувки колко дълго са били в магазина.

Грижа за обувката за по-дълъг живот на обувката

Завъртете обувките си, за да знаете кога трябва да бъдат заменени

Най-добрият начин да откриете, че обувките ви са умрели, е да въртите ходещите си обувки. Започнете да носите чифт обувки за ходене и ги редувайте с нов чифт обувки след един до два месеца. Когато старата двойка започне да се разпадне, ще усетите разликата между по-нова и по-стара двойка. Ако ходите един или повече пъти дневно, редуващи се обувки позволяват на всяка двойка да изсъхне напълно между употребите.

Възползвайте се от офертата на купувачите "да купите един" от търговците на дребно на обувки. Купете два чифта в даден момент, за да спестите от газ, ако пътувате до местния магазин или да спестите пощенски разходи, ако поръчвате онлайн.

Знаци Вашите обувки са мъртви

Повечето хора чакат обувките им да изглеждат лоши, преди да ги заменят. По това време те са препечени за много месеци. Тези признаци на дълги умрели обувки трябва да ви накарат да ги замените незабавно:

Обувки Облекло Модели

Къде и как носите подметките и петите на обувките си, можете да кажете на обучаем специалист какви обувки трябва да купите. Доверете си старите обувки с вас, когато купувате нови обувки. Те могат да бъдат индикатори, които претрупвате , имате неутрална походка или подчинявате се. Вижте повече за това какви модели на износване на обувки ви казват .

Опасностите на мъртвите обувки

Какво не е наред с носенето на мъртви обувки? Те са мъртви, защото вече не оказват добро съдействие и смекчаване. Липсата на почистване и поддръжка може да доведе до:

Рециклирайте мъртвите си обувки

Докато може да искате да запазите един или два чифта мъртви обувки наоколо за градинарство или други дейности без упражнения, трябва да рециклирате или дарявате обувките си, вместо да ги изхвърляте в кошчето. Рециклираните обувки се използват за детска площадка и за следене на повърхности. Потърсете кош за обувки в център за рециклиране в общността или магазин за спортни обувки. Обувки, които все още са в добро състояние, също могат да бъдат дарени на благотворителни центрове за облекло, които да се използват за цели, които не са предназначени за упражнения.

Източници:

> Например, Тед Л. Д., ДКСБСП, интервю.

> Лоу, Майкъл, ДПМ, Американската академия по спортна медицина, кога е точното време да смените обувките си? http://www.aapsm.org/replace-shoes.html

> Олсен, Джон, интервю.