Как да стигнете до най-доброто ходене

7 стъпки за най-доброто поза всеки път, когато ходиш

Това, как държите тялото си, е важен фактор, за да можете да ходите удобно и лесно. При добра поза, ще можете да дишате по-лесно и ще избегнете болки в гърба. Голямата стойка за ходене също ще улесни разходката по-далеч и по-бързо ходене .

Ако сте имали проблеми с удоволствието от ходенето, защото в този момент се чувствате болки и болки, първото нещо, което трябва да проверите, е позата ви и как носите главата и раменете си.

Като бонус добра стойка за ходене ще ви накара да изглеждате по-дълго, по-тънки и по-удобни. Това е едно незабавно надстройване на изображението с нулева цена, само малка практика и внимание.

7 стъпки към доброто ходене

  1. Стой изправен. Представете си, че сте висок и прав, като дърво. Не армирайте гърба си.
  2. Не се навеждайте напред или не се наведете назад . Наклонът натиска върху задните мускули, докато ходите, и трябва да избягвате наклон, освен когато сте на хълм. За съжаление, някои треньори са се научили да се опират на скорости, но това не е необходимо и често хората се навеждат твърде далеч напред или назад.
  3. Очи напред : Огледайте се напред, без да гледате надолу. Вместо това фокусът трябва да е на около 20 фута пред вас. По този начин ще можете да видите пътя си и всичко, което идва от вас отстрани.
  4. Брадичка нагоре (успоредна на земята): Поддържането на брадичката нагоре намалява натоварването на врата и гърба. Ако ходите с брадичката си надолу, не правите врата си никакви услуги. Това също ще ви позволи да погледнете напред на 20 фута, отколкото надолу в краката си. Разходката с главата надолу е често срещана грешка при ходенето.
  1. Рамене назад и спокойно: Раменете веднъж и нека раменете ви да се отпуснете и да се отпуснете с раменете си леко назад. Разхлабването на раменете по този начин ще помогне за облекчаване на напрежението и ще ги остави в положение да използват добро движение на ръката при ходене.
  2. Изсмучете в стомаха си: Вашите основни мускули могат да ви помогнат да поддържате добра поза и да устоявате на поклон и наклон. Поддържането на леко издърпване на стомаха (докато все още се взима дълбоко, пълно дишане) може да ви помогне да поддържате добра стойка за ходене.
  1. Сгънете в задната част на гърба си и леко завъртете бедрата си напред: това ще ви предпази от изкривяването на гърба. Не трябва да имате ходеща поза, а задникът ви ще изтече.

Поддържане на добро поведение при ходене

След като поставите добро изравняване на позата, преди да започнете разходката си, вие сте готови да се разхождате. Но това е рядко едно-и-направено предложение. Всеки път, когато спирате по време на разходката си, например когато чакате да пресечете улица, направете проверка на позата, преди да започнете отново. Ако рядко сте пропуснали стъпките си, проверете позицията си всеки път, когато вземате напитка с вода или на редовен интервал.

Ако откриете, че имате същия проблем с позата, повтаряйте редовно, докато ходите, съсредоточете внимателно върху него. Може да се наложи да сте наясно, например, за поддържането на спокойни рамене. Или може да се окажете с брадичката си често. С внимание, можете да се откъснете от тези лоши навици на позата.

Вашият мобилен телефон допринася за проблеми с позата при ходене

Отблъснете желанието да се ангажирате със смартфона си, докато ходите, или ще свършите да гледате надолу и да изгубите добра поза. След всеки път, когато гледате телефона си или други приспособления за ходене, умно възстановете добра стойка за ходене. В противен случай може да се върнете в лоша стойка, без да го осъзнавате.

Избягвайте да манипулирате или гледате телефона си, като получавате Bluetooth слушалки или слушалки за извършване и приемане на повиквания и други телефонни задачи. За съжаление, това е лоша новина за играчите на Pokemon Go и може би е добра причина да получите аксесоара Pokemon Go Plus или App Watch на Apple.

Правете добро ходене по всяко ходене

Ако започнете да гледате позата на неблагодарна проходилка във фитнес залата или пешеходци на благотворителна разходка, ще забележите колко преобладаваща е лошата стойка. Прекарването на първите 15 секунди от пешеходната ви сесия, поставянето на добра поза ще ви даде много по-добра тренировка.

Преди да се разхождате на неблагодарна, през парк или просто надолу по коридора, проверете стойката си.

Дори когато просто излизате от стола и се насочвате към залата, вземете няколко секунди, за да проверите позата си. Скоро ще се превърне в добър ходене навик.