Какво да търсите в ходещи обувки

Три прости съвета за намиране на перфектната двойка

Несъмнено най-важното оборудване, от което се нуждаете за ходене, е чифт обувки за ходене. Важно е да намерите чифт, специално разработен за ходене, а не за прилепнали върху някои обувки за бягане. Разбира се, това е допълнителен разход, но този, който ще се изплати, осигурявайки по-голям комфорт и предотвратяване на наранявания, нестабилност и болка в краката.

Пешеходните обувки обикновено попадат в една от трите категории.

Защо обувките за обувки са различни

Без значение колко голяма изглежда обувката, няма да ви направи нищо добро, ако не се побере правилно . За да се гарантира това, намерете най-добрия спортен магазин за обувки във вашия район, където отиват сериозните бегачи. Персоналните треньори често са голям ресурс за тях. Не забравяйте да наблюдавате магазините, предлагащи анализ на стъпалата . Това само по себе си е силна индикация, че те ще могат да намерят обувка, по-анатомично за краката ви.

Пешеходните обувки се различават от обувките за бягане, тъй като всеки от тях разглежда начина, по който човек се движи. Пешеходците ударят първо с петата и се преобръщат през стъпалото.

Задвижващите, за разлика от тях, удрят в средната подметка и се нуждаят от наклонена пета, за да омекотят удара, както и разгорената пета за стабилност. Ходещите не се нуждаят от тези неща.

Друг важен въпрос е флексията. Като правило обувката трябва да е гъвкава в предната част на крака, или кракът ви ще се бори, докато се движи през всяка стъпка.

Това не само ще ви попречи на походката, но може да доведе до гънки .

Как да изберете правилната обувка

За да намерите подходящата двойка ходещи обувки, поставете всеки кандидат чрез следния тест за качество:

Обикновено можете да намерите страхотна двойка между $ 60 и $ 120. Нещо повече и ще плащате за стил.

Обувки за контрол на движението за свръхпротектори

Ако прекалявате (ходете така, че краката ви да се накланят навътре или навътре към дъгата), може да се наложи да намерите чифт обувки за контрол на движението, за да компенсирате. Това е особено вярно, ако сте тежки или имате други проблеми с мобилността, като слабо коляно или бедрена кост. Докато обувките за контрол на движението са склонни да бъдат по-тежки, те предлагат по-твърда подкрепа и могат да помогнат за балансиране на ходенето при ходене.

Ако имате съмнения, анализирайте походката си в магазина за обувки.

Ако урока е особено тежък, може да се наложи да получите персонализирана двойка или да намерите ортотична стелка, която да ви предостави необходимата ви поддръжка.

Словото от

Когато търсите правилната обувка, не се закачвайте на етикетите. Ако откриете гъвкава, плоска обувка с минимален спад на тока, тя може да бъде идеално подходяща за ходене, дори и да е обозначена като обучена обувка. По същия начин има много обувки за ходене, които имат всички камбани и свирки, но не са нищо друго освен гъвкави и плоски.

За да направите правилния избор, винаги поставяйте функцията преди мода. Разбира се, че искате да изглеждате чудесно, но е по-важно да намерите нещо, което прави ходенето на радост.