Какво да носите (и какво да не носите) при ходене

Отвъд модата, се нуждаете от функционалност и комфорт в ходещите дрехи и екипировка. Вашият ходене облекло трябва да бъде удобно и loose-fitting, за да ви позволи да се движи. И докато някои елементи може да изглеждат като добра идея (напр. Памучни чорапи), те всъщност не са. Запознайте се с това, какво да носите и какво да избягвате, преди да започнете да ходите.

Чорапи

Източник на изображения / Гети изображения

Изберете: високотехнологични влакна

Избягвайте: Памук

Вашите чорапи трябва да бъдат удобни, а модерните чорапи от CoolMax или други високотехнологични влакна са за предпочитане пред памука, които държат пот до кожата и позволяват по-бързо образуване на мехури .

Вашите ходещи чорапи трябва да бъдат изработени от тъкан от пот. Те трябва да бъдат анатомично проектирани, а не тръбни чорапи, така че да останат на място в петите и петите.

Имате няколко опции за това какви чорапи да купите, така че направете проучването си !

Пешеходни панталони

Избери: Изтривалка

Избягвайте: Denim

Денимът е лош избор за ходене. При горещо време е тежък и горещ и се потива до кожата ви. В мокро време тя изпомпва дъжд като гъба. Ако свършите мокър или от пот или дъжд, скоро ще бъдете изнемощели на бедрата и чатала си.

Вместо това, изберете ходене панталони направени от пот-wicking плат .

Шапки, слънчеви очила и слънцезащитни продукти

Изберете: закрити шапки, слънчеви очила, слънцезащитни продукти

Избягвайте: Визии

Както мъжете, така и жените покриват главата и раменете ви! Разходка от един час или повече ще ви даде много излагане на слънце на главата, раменете, врата, гърба и разцепване. Можете също така лесно да прегреете в горещо време или да се охладите твърде бързо в студено време, ако главата ви е гола.

Козирката с отворен капак няма да направи трик - горната част на главата ви все още е отворена и може да се прегрява, така че отделете време, за да изберете добра пелерина и да следвате практиките за предпазване от слънцето. Слънчевите очила за разходки на открито предотвратяват UV излагането на очите ви.

Ризи

Изберете: Къси ръкави, материали за изпотяване на пот

Избягвайте: Върховете на кожата

За раменете си, дори ако носите добър слънцезащитен крем, носенето на горната повърхност на резервоара за кожата ви осигурява твърде много излагане на слънце. Всичко се допълва през годините, за да старее кожата Ви и да повиши риска от рак на кожата. Най-добре е да носите къси ръкави като мярка за безопасност от слънцето.

Ако се потите по време на ходене, трябва да инвестирате в CoolMax или полипропиленови ризи, за да изтриете потта от тялото.

Слоеве

Изберете: Проста система за наслояване

Избягвайте: Твърде много дрехи

В зависимост от климата си, обличайте слоевете, така че можете да премахнете слой, докато се нагреете докато ходите и го поставите отново, ако се чувствате добре. Ако сте топло, когато започнете да ходите, скоро ще бъдете твърде горещо. Започнете да се чувствате малко хладно.

Ако не планирате да се потапяте, системата може да бъде толкова проста, колкото фланелка, светъл пуловер (вълна или надолу) и жилетка, която може да бъде и водоустойчива.

Освен ако не ходите в температури на подмладяване, това е всичко, от което се нуждаете. Добавете шапка, ръкавици или шал за допълнителен комфорт.

Цветове

Изберете: Цветове и отразяващи ивици

Избягвайте: Всички черни, особено след тъмно, и камуфлаж

Обличането като нинджа и ходенето след мрак е несигурен избор за мода. Автомобили и велосипеди не се очакват да пресичате улици. Дайте им най-малко възможност да те видят. Дори и през деня, ако вървите по пътя, трябва да сте силно видими при приближаващите се коли. Носенето на приятни цветове или дори камуфлаж (освен ако не сте във военна част) е опасно.

Изберете вашето ходене, за да включите поне един елемент в ярък цвят, който може да се види отпред и отзад. Или най-малко да носите рефлекторна жилетка за безопасност или нощна видимост . За себе си, аз обичам ръкавиците ми Glo Glov - те са лесни и трудно да се пропуснат.

теглилки

Изберете: Скорост и разстояние над теглото

Избягвайте: Тежки обувки, глезени или ръце

Просто продължавайте да се разхождате покрай всяка информация, която ви казва, че тежките обувки, тежестите на глезените, тежестите на ръцете или претеглената жилетка са точно това, което трябва да изпомпате. Всеки медицински експерт, с когото съм се консултирал в продължение на 12 години, каза, че трябва да избягва тези по време на фитнес ходене, тъй като увеличава риска от нараняване.

Тежестите върху ръцете или краката ви са неестествени и вероятно ще предизвикат напрежение. Допълнителното тегло на торса ви вероятно няма да навреди, но е по-добре да отидете по-бързо или по-нататък, за да изгорите повече калории. Запазете тежестите, за да направите проста тренировка за няколко минути преди или след разходката, когато можете да го направите с подходяща поза и форма.

Носене на дела

Изберете: Хип пакет и джобове

Избягвайте: тежки раници

Наистина ли трябва да опаковате по вода, храна и дрехи една седмица за една фитнес разходка на един час? Трябва само няколко важни неща.

Опитайте се да носите ключове и други предмети в джобовете, хапче или добре разработена малка раница. Носете вода, ако планирате да ходите половин час или повече, без да имате вода по маршрута си. Малък пакет за хидратация с вграден държач за бутилки за вода е удобен.

Каквото и да носите, не забравяйте да го носите правилно, за да избегнете болка.

Обувки

Изберете: Добре проектирани фитнес обувки

Избягвайте: Тежки ботуши и джапанки

Тежките ботуши могат да продължат през принудителни походи, но те не са предназначени за фитнес ходене. Запазете тежките ботуши за туризъм за ситуацията, в която са предназначени - за да подкрепите туристи, които имат тежка раница на груби пътеки.

Фитнерите имат нужда от гъвкави подметки, за да се движат с краката си, докато се движат на стъпка. Backpacking ботушите имат тежки, негъвкави ходила, които могат да ви създадат за мускулна напрежение.

И джапанките не бяха направени за фитнес ходене. Те не осигуряват никаква подкрепа и те не ви позволяват да избягвате всяка стъпка. Всъщност, вие се разбърквате, а не ходейки. Запазете ги за лятно забавление, което не включва ходене на разстояние. Ако обичате усещането за въздух на пръстите на краката, вместо това инвестирайте в чифт добре разработени сандали за пешеходен туризъм .