8 съвета за ходене на 10 000 стъпки на ден при полет

Когато сте пристрастени към ходенето по 10 000 стъпки на ден, както сте записали на вашия крачкомер или фитнес, не искате да се разбиете, защото летите. Самолетите могат да ви отклонят, особено когато сте във факторите, които променят часовите зони. Какво можете да направите, за да сте сигурни, че имате достатъчно упражнения в деня на въздушния транспорт и да запазите жизнения си стремеж? И как да предотвратите подозрението от сигурността, докато го правите?

Най-малко 8 000 стъпки преди да отидете на летището

Никога не знаеш какво ще се случи, когато стигнеш до летището. Бихте могли да останете в линията на сигурността за един час или повече. Полетът ви може да се забави, след като се качите на борда и ще бъдете заловен, докато седите на асфалта.

Най-добре е да планирате времето за ходене преди да отидете на летището. Вероятно сте сигурни, ако влезете 8 000, преди да отидете на летището, което е час или повече от оживено ходене . Направете опаковката си през нощта преди пътуването, така че да имате свободно време за упражнения. Ако пребивавате в хотел, проверете дали има фитнес център в него или поискайте от него да предложи маршрут за разходка / бягане. Не забравяйте да синхронизирате стъпките си с приложението или компютъра си, преди да отидете на летището.

Разхождайки се на летището

Ако знаете, че не можете да регистрирате достатъчно стъпки преди да отидете на летището, планирайте да ходите на летището. Най-добре е да имате лек носене или куфар с колела, който лесно можете да опаковате или да теглите нагоре и надолу по решетките.

Ако направите това навик да пристигнете рано в случай на закъснения в сигурността, често ще имате час или повече за ходене. Трябва да сте в състояние да изкарате 5000-6000 стъпки в час с лесен, но постоянен темп. Ако проследявате аеробни стъпки или упражнявате минути, можете дори да се позабавлявате, особено ако се преструвате, че се опитвате да направите тясна връзка.

Проверете картата на летището и планирайте маршрут.

Не забравяйте да поставите своя крачкомер или фитнес банда отново, след като я извадите, за да минете през охраната. Докато повечето бандероли за фитнес ще продължат да записват стъпки, ако са в чантата ви, педометрите за талията на талията може и да не са толкова точни, колкото когато се носят правилно. Не забравяйте да синхронизирате стъпките си с приложението си, преди да влезете в самолета.

Разхождайки се на борда на самолета

Няма да записвате много стъпки в самолета, но трябва да се стремите да се движите с няколко минути на час, за да намалите риска от образуване на кръвни съсиреци. Ако вашият фитнес инструмент измерва неактивността , може да получите предупреждения да ставате и да се движите докато сте в самолета. Най-добре е да резервирате седалката на пътеката, така че да можете да отидете в тоалетната или преградата, където има място, за да направите малко маршируване на място. Можете дори да планирате да резервирате място близо до ниша, където можете редовно да ставате, да се разтягате и да се разхождате на място. Можете да използвате уеб сайтове или приложения като SeatGuru.com, за да изберете такива места.

Fitbit Alta се нуждае от 250 стъпки на час, за да бъде щастлив, а Apple Watch иска само да сте нагоре и малко активни в продължение на една минута. Бъдете учтиви и позволете на всеки, който е любопитен, да знае, че просто се опитвате да запазите циркулиращата кръв.

Ако индикаторът за закрепване на обезопасителните колани е включен, не ставайте, дори ако това означава, че имате неактивен час. Планирайте с не повече от 250 стъпки на час полет.

Часови зони за пътуване

Ако използвате тренажор за фитнес с приложение, ще видите някои странни резултати, когато смените часови зони. Отивайки на изток, вашият ден ще стане по-кратък. Отивайки на запад, това ще стане по-дълго. Но често е непредсказуемо, докато часовете ще се преброят в края на деня, когато тракерът ви се синхронизира. Ако сте направили целта си за 10 000 стъпки у дома или на летището, синхронизирайте я с приложението, преди да влезете в самолета и да промените часовите зони.

Най-добре плановете ви да влезете в стъпките си всеки ден, да не говорим за всякакви ивици, може да приключат поради прехода в часовата зона.

Подготвителни стъпки

Престоят е добър шанс да напишеш повече стъпки в едно летище и никой не изглежда подозрително, ако ходиш възможно най-бързо, за да направиш връзка. Ако нямате аеробни стъпки , това е добър момент да ги направите. Проверете летищните карти в авиолинията за вашите пристигащи и заминаващи врати и планирайте как ще се движите между тях. Не забравяйте да синхронизирате стъпките си, ако можете, преди да се качите на следващия самолет.

Препятствия за ходене на вашата дестинация за пристигане

Пристигнахте! Можете да се качите на стъпки, докато се спуснете и направите своя път, за да вземете багажа си и да получите сухопътен транспорт. Но за международни пътувания може да срещнете дълги линии и закъснения, ако трябва да минете през митнически и имиграционни проверки. Дори в рамките на дадена страна, може да се наложи да преминете отново към сигурността, когато сменяте терминалите. Всичко това може да изяде планираното ви време, за да завършите 10 000 стъпки. Малко крачка в малки кръгове или ходене на място е възможно, но не искате да предизвиквате подозрение от охраната, затова го запазете.

Пристигането от летището до дома или хотела може да бъде още един момент на седене във влак, автобус или автогара. Той може да причини по-нататъшни опустошения във вашите опити да се движите всеки час, да не говорим за цялостната ви стъпка. Пътуване с влак ви дава най-добрата възможност да станете и да се движите малко.

Планирайте разходка по крайната си дестинация

Ако сте на кратки стъпки, най-добре е да планирате времето за ходене веднага щом стигнете до крайната си дестинация. Ако се срещате с приятели или семейство, организирайте преди време, за да се насладите на разходка заедно, за да разберете какво се случва след пътуването. Ще бъде добре за всички. Упражнението се препоръчва, за да се намали ефекта от реактивния лаг . Когато стигнете до там, се движете!

Хакове, за да стигнете до вашата стъпка

Ако най-добре поставените ви планове са се побъркали, можете да опитате някои трикове, за да достигнете целта си от 10 000 стъпки на ден . Можете да опитате да прикачите своя педометър към обувката си или да я пъхнете в чорапа и да размахвате крака напред-назад. Можете да подлъжете много фитнес групи с движение на рамото. Лесно е да премествате ръцете си с движение напред и назад, докато сте седнали или чакате по линия, отколкото да се опитате да станете и да тръгвате на място. От една страна, това е движение и упражнения, но от друга страна, това не е наистина "стъпки". Това е личен избор, ако решите да го направите, или опитайте друг хак, за да увеличите стъпките си. Просто не казвайте на вашите приятели Fitbit!