Защо имате нужда от по-големи ходещи обувки

Обувките на краката и по-големите обувки предотвратяват проблемите

Една от най-честите грешки, които хората правят, когато започнат да се разхождат за фитнес, е да си купят обувки за ходене, които са със същия размер като обувките за дрехи. Научете защо имате нужда от по-голям размер на обувката, когато ходите повече от 30 минути в даден момент.

Вашите крака набъбват по време на пешеходна тренировка

Нозете набъбват или са по-големи или по-големи по време на ходене или бягане. Тъй като упражнявате, сърцето ви поема по-бързо и изпраща повече кръв към вашите крайници.

По-малките кръвоносни съдове имат по-голям кръвен поток. Ще забележите, че ръцете ви се затоплят след няколко минути ходене в студен ден. Същото се случва и с краката ви. Докато продължавате да се разхождате, може дори да забележите, че ръцете ви са малко подути - и краката ви също са краката ви. Това е нормално и трябва да очаквате това да се случи.

Проблеми с ходещи обувки, които са твърде малки

Проблемите, които ще видите от твърде малки обувки, могат да включват:

Много носят обувки, които са твърде малки

Повечето жени носят обувки за дрехи и непринудени обувки, които са твърде малки.

В резултат на това те може да не знаят кои са правилните обувки. Носенето на краката ви още повече, когато ходите или бягате, така че може да имате нужда от спортни обувки с един до два размера, по-големи от размера, който обичайно носите (което отново е вероятно да е твърде малко.) Американската компания за ортопедични крака и глезени отбелязва, почти 90% от анкетираните жени носят обувки твърде малки или твърде тесни и 80% имат проблеми с краката. Мнозина страдаха от куки, чук, коси и други проблеми с краката, причинени или влошени от твърде малки обувки.

Функциите продължават да растат и да се разпространяват

Краката ви също ще станат по-широки, докато се развивате и промените през годините. Ако сте спечелили или сте загубили тегло, така и краката си. Това, което е подходящо преди 10 години, е малко вероятно да се побере добре сега. Трябва да бъдете правилно годни за обувки всяка година.

Знаейки за вашите обувки

Трябва да можете да размахвате пръстите си в обувките. Трябва да има ширина на пръст в кутията, когато се изправиш, преди да ходиш. Вашата пета трябва да се постави в чашата на петата, без да позволява на стъпалото да се плъзне напред в обувката с всяка стъпка.

Най-добре е да се монтирате за вашите обувки за обувки в най-добрия магазин за обувки във вашия район, този, който сериозните бегачи посещават за обувките си.

Тези магазини са най-вероятно да имат служители в продажбите, които се интересуват от това да се впишат в правилните обувки. Освен ако не сте се справили добре с атлетичните обувки, може да сте един от 90-те процента, които не знаят какво точно се чувстват обувките.

Това е умно да отида за обувки монтаж след ходене тренировка или в края на деня, когато краката ви ще бъдат по-подути естествено.

Обувките, които са твърде големи, също могат да създават проблеми

Носенето на обувки, които са твърде големи, може да доведе до някои от същите проблеми като обувките, които са твърде малки. Ако краката ви се плъзгат напред в обувката с всяка стъпка, можете да получите черни нокти на крака или да загубите нокти на краката.

Възможно е също да получите мехури или да раздразните вашите килими или чук от допълнителното триене и удар.

Словото от

Тя може да нарани егото ви, за да купувате обувки в по-голям размер, но ще направи краката ви много по-щастливи. Щастливи крака, щастливи ходене, щастлив живот. Направете пътуването до магазина за обувки, за да разберете кой размер ще ви е най-подходящ.

> Източници:

> Спортни обувки. Американската академия по ортопедични хирурзи. https://orthoinfo.aaos.org/en/staying-healthy/athletic-shoes/.

> Изложение на позицията: Козметична операция на краката и глезените. Американската ортопедична общество за краката и глезените. 5 май 2015 г. http://www.aofas.org/medical-community/health-policy/Documents/Position_Statement_on_Cosmetic_Foot_and_Ankle_Surgery-2015-05-05.pdf.

> Обувки: Намиране на правилното прилягане. Американската академия по ортопедични хирурзи. https://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=A00143.