Работни обувки срещу ходещи обувки

1 - Различията между бягаща обувка и ходеща обувка

Единствен на тенис обувки. P_Wei / E + / Гети изображения

Обувките за обувки имат различни характеристики от обувките за ходене. Бегачите не трябва да се движат в обувки за ходене, тъй като повечето от тях са твърде твърди и не се огъват по начина, по който участниците трябва да се огънат. Поради тази причина много обувки за ходене не са подходящи и за фитнес ходене.

Междувременно, фитнерите обикновено могат да намерят обувка, която отговаря на техните потребности по-добре от повечето обувки, продавани като обувки за ходене. Направете обиколка на това, което трябва да потърси фитнес учител в ходеща обувка . Можете да използвате същите критерии, за да анализирате така наречените си ходещи обувки.

2 - Омекотяване

С любезното съдействие на Amazon.com

Наблюдателите се нуждаят от повече предпазни средства: бегачите поразяват земята с три пъти теглото си с всяка стъпка, докато ходилата се удрят само с 1,5 пъти теглото си. Наблюдателите се нуждаят от повече омекотяване в петата и предната част на стъпалото, отколкото от пешеходците, поради което виждате цялата реклама на въздушните възглавници в обувките им.

Пътуващите се нуждаят от по-малко омекотяване : Ходещите не се нуждаят от допълнителна опора за предната част на краката, а повечето могат да направят това с по-малко омекотяване на петата. Допълнителното омекотяване добавя допълнително тегло, така че това е компромис между по-тежката обувка, която намалява травмата на вашите крака и краката и по-лека обувка, в която може да сте в състояние да бягате или да ходите по-бързо.

Какви пешеходци би трябвало да търсят: Фитнерите трябва да търсят по- лека обувка, която все още осигурява адекватно укрепване, така че краката и краката им не се чувстват победени от удара след продължителна разходка. Докато състезателните апартаменти и изключително леките обувки за минималистични / боси обувки могат да работят за по-кратки разходки, те нямат достатъчно възглавница за редовна употреба или по-дълги разходки.

Ако планирате да ходите на повече от шест мили в даден момент, трябва да потърсите смесени обувки за бягане, но изберете такива, които отговарят на другите критерии за добри обувки за ходене. Например, обувките Brooks Glycerin са леки, но смесени обувки, които работят добре за проходилки, които ще се разхождат на по-дълги разстояния, като половин маратон.

3 - Височина на петата

Височина на тока. Уенди Бъмгарднер ©

Бегачите намират първо място с различни части на крака, в зависимост от индивида. Ударът им може да бъде в предната част на петата им, средната стъпка или топката на крака. За разлика от тях, пешеходците трябва да ударят с петата си.

Обувките за обувки са предназначени да осигурят стабилност за бегачите, като имат заградена пета. Бегачите, които удрят с петата си или с петата си, трябва да търсят по-малко заградени токчета, а тези, които се приземяват на крака си, имат нужда от по-заградена пета.

Ходещите ще ударят с петата си и ще преминат през стъпалото . Те нямат нужда от по-висока пета.

Какви пешеходци трябва да търсят: Ходещите трябва да търсят обувки за бягане с най-малка разлика във височината от петата до петите. Това се нарича спад на петата и често можете да го намерите в милиметри (mm). Потърсете обувки с капка по-малко от 8 мм, като се предпочитат 4 мм или по-малко. Опитвайки се да го прецените, като погледнете външната част на обувката, може да бъде измамно. Някои може да изглежда да имат по-високи токчета, но петата на крака всъщност седи по-надолу в обувката.

4 - Петият флейта

Хейл Флайд. Уенди Бъмгарднер ©

Обувките за обувки могат да имат изкривена пета, за да осигурят допълнителна стабилност за бегачите, които удрят земята в средата на стъпалото. Разярена пета често се вижда и на пътеките за бягане .

Какви пешеходци трябва да търсят: Фитнес обувките за обувки не трябва да имат изкривена пета. Пешеходецът удари земята с петата си, а издутият пета препятства движението напред. Истинският фитнес обущарски обуща би имал по-скоро подбита пета, отколкото разперена пета или натоварена пета.

5 - Гъвкавост

Филип Уотърман / Култура / Гети изображения

Както обувките за бягане, така и ходещите обувки трябва да бъдат гъвкави . Натиснете надолу с палеца на обувката и вижте къде се огъва обувката. Много от дизайна на обувки се огъват най-често на дъгата или на средната стъпка. Но някои проекти се огъват най-отпред. Те отговарят на различните нужди на бегачите, които ударят в средата на крака или с топката на крака си.

Фитнес обувките за обувки трябва да се огъват в предната част на стъпалото, тъй като пешеходците трябва да избутат с пръсти. Обувката, която се огъва по арката, не осигурява платформата, от която се нуждаят. Обувка, която изобщо не се огъва, е неприемлива. За съжаление, много обувки, продавани като обувки за ходене, изобщо не се огъват. Те са неподходящи за фитнес ходене.

Обувките за контрол на движението и обувките за стабилност ще бъдат по-малко гъвкави, тъй като имат междинни стълбове и други конструктивни елементи, които имат за цел да предпазят крака от прекалено много въртене по време на стъпка. За бегачите и ходещите, които се нуждаят от контрол на движението, трябва да се жертва известна гъвкавост в обувките им.

6 - Къде можете да намерите добри обувки за ходене?

webphotographeer / Е + / Гети изображения

Можете да започнете с най-популярните списъци на обувки от различни видове, които имат особеностите, които проходистите имат нужда от обувки за бягане. След това отидете на най -добрия магазин за обувки във вашия район и се приберете там от специалистите.

Никоя обувка не е най-подходяща за всеки проходилка или бегач. Вашите крака ще имат свои собствени нужди и е време добре прекарано, за да имате спортни обувки, пригодени от експерт. Това може да ви помогне да се отървете от много от клопките на избора на обувки, основаващи се предимно на това, дали са етикетирани за проходилки или бегачи. Или, също толкова лошо, изберете обувки, базирани предимно на стил, а не дали са подходящи за краката ви.

Словото от

Може да откриете, че най-добрата обувка за вашите фитнес нужди е добре разработената обуща за ходене или може да намерите най-добре обувната обувка. Важното е, че тя се вписва добре и позволява на крака ви да премине през естествените си движения, за да ви задвижва напред.