Знаци и решения за това, че сте надпророкатор

Използвайте тези съвети, за да видите дали имате нужда от обувки за контрол на движението

Един от първите въпроси, с които се сблъсквате при пазаруване на спортни обувки, е дали прекалявате. Ако го направите, често се препоръчват обувки за контрол на движението. Ето някои признаци, че сте преуспяващ и решения, за да коригирате ходенето си.

Свръхпротекторите имат крачка, където глезенът се движи твърде навътре навътре по време на всяка стъпка. При лице с нормален ход на стъпалото стъпалото се търкаля леко навътре, след като петата удари (това е учение), но след това се изправя и се обръща, за да се търкаля леко навън при пръсти.

При препронаторите стъпалото продължава да се движи навътре и надолу по време на стъпката. Това прекомерно преобръщане е свръхпроходимост и може да постави напрежение върху глезена, гърдите и коляното.

Имате ли нужда от обувки за контрол на движението?

Обувките за контрол на движението имат по-твърда пета и междинна опора за предотвратяване на преобръщането на крака твърде далеч навътре. Това помага на надпроронаторите, но ако имате нормална походка или сте суиньор, не се нуждаете от обувки за контрол на движението. Те не са за всеки. Докато обувките за контрол на движението обикновено се препоръчват за свръхпрокатери, има някои изследователи, които разпитват дали те са от полза за предотвратяване на наранявания.

Откриване дали сте свръхпротектор

  1. Проверете шаблона за носене на обувката : Погледнете ходилата на текущите ви ходене или обувки за бягане. Свръхпротекторите ще виждат повече износване от вътрешната страна на петата и предната част на краката. Това е едно уличество, което един специалист по обувки ще види, когато той или тя те анализира, за да видиш дали имаш нужда от обувки за контрол на движението, така че винаги да носиш износени двойки, когато пазаруваш обувки.
  1. Наклон на обувката :: Вземете чифт обувки или ботуши, които носите редовно в продължение на няколко месеца. Поставете ги на масата с петите, обърнати към вас. Наклоняват ли се петите? Ако е така, може да сте преуспяване. Този наклон се дължи на това, че те носят повече от вътрешната страна на петата.
  2. Притежавайте обувки, които се грижат за експеримента на обувките, които ви помагат да ходите или да бягате : Персоналът на сериозните магазини за обувки се тренира, за да установи прекалена скорост. Търговецът може да ви е накарал да ходите или да бягате на бягаща пътечка или да гледате как вървите около магазина. Потърсете технически магазини за обувки, които предлагат безплатен анализ на походката и краката.

Решения за свръхпродукторите

  1. Обувки за контрол на движение : Повечето марки обувки за бягане имат модели за обувки за контрол на движението. Те имат медийна подкрепа, за да направляват вашата крачка и да ви предпазват от пренасищане с всяка стъпка. Атлетите производители на обувки полагат много мисъл и инженерство в дизайна, за да не бъдат прекалено тежки, но те ще бъдат по-тежки от повечето неутрални обувки за бягане. Ако сте фитнес проходител, а не бегач, някои от текущите проекти са подходящи. Вижте най- добрите снимки за обувки за контрол на движението за фитнесници .
  2. Стелки: Ако сте свръхпротектор, който предпочита да носите ботуши или обувки, които нямат елементи за контрол на движението, помислете за закупуване на стелки и ортези, които могат да помогнат за постигане на средна стабилност. Може да искате да посетите магазин, който е специализиран в стелки и други малки модификации на обувки. Това може да ви помогне да направите анализ на крака, направен със скенер, който усеща къде се поставя най-голямото налягане на краката ви.
  3. Ортези: Тежките свръхпрокатери или тези, на които не може да се помогне с такива генерични продукти, може да се наложи да бъдат предписани обичайните ортези, които да носят в обувките си. Ще трябва да се консултирате с педиатър, за да го направите. Докато те могат да бъдат скъпи, те могат да ви предложат облекчение, ако сте развили болка в краката или краката, която подидър смята, че се влошава от свръхпровод. В дългосрочен план този разход може да се изразходва добре, ако това означава, че можете да ходите и да бягате без болка.

Корекцията за основаване на доказателства е базирана на доказателства?

Макар че в продължение на много години е била обичайна практика да се насочват свръхпараторите към обувките за контрол на движението, проучването дали тези обувки предотвратяват нараняванията е смесено и има малко добре контролирани проучвания. Например военнослужещите получиха обувки за контрол на движението, ако те превишават скоростта, но степента на нараняване в основното бойно обучение остава същата като при всички назначени обучени във военни ботуши. Може да видите още дебат за това дали състезателите за развлечение и фитнерите, които надвишават ползата от обувките за контрол на движението.

Словото от

Ако прекалявате, вероятно ще получите препоръка да носите обувка за контрол на движението или да използвате стелки или ортези, но изследванията в тази област не са убедителни.

Ако имате някаква болка, която ви предпазва от ходене или бягане, обсъдете симптомите и нуждите си с Вашия лекар или подидат, за да намерите най-доброто решение.

> Източници:

> Как да "прочетете" Вашия отпечатък. Американската ортопедична общество на краката и глезените. http://www.aofas.org/footcaremd/how-to/foot-health/Pages/How-to-Read-Your-Footprint.aspx.

> Knapik JJ, Trone DW, Чаджа J, Jones BH. Намаляване на нараняванията Ефективност на предписването на тенис обувки на основата на височината на краката на краката: Резюме на военните разследвания. Journal of Orthopedic & Sports Физиотерапия . 2014; 44 (10): 805-812. Дой: 10.2519 / jospt.2014.5342.

> Malisoux L, Chambon N, Delattre N, Gueguen N, Urhausen A, Theisen D. Риск от нараняване при бегачи, използващи стандартни обувки или обувки за контрол на движението: рандомизирано контролирано изпитване с ослепяване на участниците и оценителите. Британски вестник на спортната медицина . 2016; 50 (8): 481-487. Doi: 10.1136 / bjsports-2015-095031.

> Richards CE, Magin PJ, Callister R. Вашата рецепта за дистанционни обувки е основана на доказателства? Британски вестник на спортната медицина . 2009; 43 (3): 159-162. Дой: 10.1136 / bjsm.2008.046680.

> Yeung SS, Yeung EW, Gillespie LD. Интервенции за предотвратяване на наранявания на меките тъкани на долните крайници. Кохранен база данни за систематични прегледи . Юни 2011. doi: 10.1002 / 14651858.cd001256.pub2.