Опасностите от разсеян ходене

Не пишете и не играйте Pokemon Go While Walking

Разхождайки се, докато обръщате внимание на екрана на мобилния си телефон, вместо на реалния свят, е опасно. Текстуването и използването на смартфон по време на ходене е идентифицирано като опасност за смъртта на пешеходци, които са се увеличили с 25% от 2010 г. до 2015 г. и продължават да се покачват.

Хонолулу, Хавай, стана първият град, който установи глоби за гледане на електронно устройство, докато пресичаше улицата в града и окръга през октомври 2017 г.

Бихте могли да получите $ 35 глоба за разсеяна ходене там.

Разсеяните стойности на нараняване при ходене

Текстът и ходенето бяха маркирани като причина за скок в смъртните случаи при пешеходците през 2015 г., които продължиха да се изкачват през 2016 г. Асоциацията за безопасност на автомагистралите на гуверньорите посочва разсеяното ходене като нов фактор, който може да допринесе за тази смъртоносна тенденция.

Все повече и повече са текстови, навигация и говорене на мобилни телефони при ходене, а пешеходните инциденти се увеличават. Изследователите от държавния университет в Охайо са използвали данни за спешни случаи, съставени от Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ за проучване. От 2003 до 2010 г. нараняванията, претърпени при ходене и използване на мобилен телефон, се удвоиха и се увеличиха като процент от всички наранявания на пешеходците.

По-младите възрастови групи и мъжете са по-склонни да имат травма, докато използват мобилен телефон и ходят. Повечето родители казват на децата си да гледат и двете посоки, преди да пресекат улицата.

Родителите трябва също така да включват "екрани, изключени при пресичане на улицата". Време е да прегледате правилата за безопасност при ходене

Докато законите се стремят да използват мобилен телефон по време на шофиране, докладваните наранявания за разсеяна ходене всъщност превишават тези на разсеяното шофиране в базата данни.

Текстовете на пешеходците кръстосат по-бавно и по-опасно

Проучване, публикувано в списанието " Превенция на нараняванията ", показва, че над 1000 души пресичат кръстопът.

Тези, които изпращаха текстови съобщения при пресичане, прекараха почти две допълнителни секунди, което е с 18% по-бавно от средното. Те бяха 3,9 пъти по-склонни да покажат несигурно кръстосано поведение. Те включват неспазване на светлините, преминаване през средата на пресичане или невъзможност да се погледнат и двете. Повече хора са били текстови (7,3%), докато говорят на ръчен телефон (6,2%).

Само на всеки четирима души са спазени всичките четири правила за безопасност на пешеходците. Интересното е, че тези, които слушат музика, пресичат половин секунда по-бързо от средното.

Опасност в кръстовището

Ню Йорк е известен с благосклонност към шофьорите, които удариха пешеходци на пресечките. Заплаща се да бъдеш много познат пешеходец в Ню Йорк. Около 67% от пешеходците, ударени от автомобили в Ню Йорк, бяха на пресечката и имаха сигнал за ходене. Тази статистика идва от подкастът "Freakonomics", The Perfect Crime. Това не е безопасно на пресечката. Дръж си очи нагоре и екрани, когато пресече улицата.

Разсеян срещу пиян ходене

По-старо проучване сравнява смъртните случаи на пешеходците от 1998 до 2001 г. и изброява "ненадейно" като един от факторите, но е второстепенно, наблюдавано само при 3% от смъртните случаи. Въпреки това, имайте предвид, че тези данни дойдоха преди ерата на смартфоните, добавяйки към невниманието на пешеходците.

Междувременно реалният виновник е алкохолът, като 34% от всички смъртни случаи при пешеходците през 2015 г. включват пешеходната употреба на алкохол, която съвпада с данните от по-ранната епоха.

Състезания за банкноти и слушалки

Някои ходене и бягане събития забрана носенето на слушалки и слушалки, докато на курса в интерес на безопасността и етикета. Повечето имат най-малко предпазливост, че не трябва да ги използвате в курса или препоръчвате да носите само една ухото. Както при разсеяните шофьори, хората изглеждат толкова разсеяни, когато се разговарят с ходещите или изпълняващите се приятели, а не когато са включени в iPod. Текстовите съобщения и повикванията от мобилни телефони изглеждат много по-разсеяни от простото слушане на музика, тъй като хората провеждат интерактивен разговор.

Екрани надолу - Hang Up и Walk

Хората правят много повече с телефоните си, отколкото просто да правят обаждания. Може да проверявате текстове и сигнали за социални медии или да играете игри като Pokemon Go . Пътуващите използват приложения за проследяване на разстоянието и тренировките , картите, снимките и слушането на музика, подкасти и аудиокниги. При ходене или шофиране, уверете се, че сте на безопасно място, преди да проверите екрана си.

> Източници:

> Nasar JL, Troyer D. Пешеходни наранявания, дължащи се на използването на мобилни телефони на обществени места. Анализ и предотвратяване на аварии . Август, 2013 г., страници 91-95.

> Томпсън LL, Rivara FP, Ayyagari RC, Ebel BE. Въздействие на социалното и технологичното отклонение върху поведението при преминаване на пешеходци: наблюдателно изследване. Inj Предишна Публикувано онлайн Първо: 13 декември 2012 doi: 10.1136 / injuryprev-2012-040601.

> Retting R, Rothenberg H. Пешеходен трафик Фатални аварии по държави: 2015 Предварителни данни . Асоциация за безопасност на магистралите на управителите.

> Retting R, Schwartz S. Пешеходен трафик Фатални аварии по държави: 2016 Предварителни данни . Асоциация за безопасност на магистралите на управителите.