Рецепти за вечеря с ниски въглехидрати

Осъществяването на вечери с ниско съдържание на въглехидрати може да изглежда предизвикателство, когато за първи път започнете да променяте диетата си, но щом се окажете с нея, наистина не е трудно. Вероятно правите няколко основни рецепти, които вече са почти диетични. Ето някои съвети и рецепти за лесни и вкусни вечери с ниски въглехидрати.

Започнете с това, което знаете

Основните ястия, които са стари и които са естествено ниски въглехидрати или лесно могат да бъдат коригирани, са най-доброто място за стартиране.

Погледнете към храната си, където протеинът е явно варени, като например скара или пържено месо или печена риба. Включете повече зеленчуци вместо картофи / ориз, включително заместители като "Cauli-Rice" или Mashed карфиол . Ако чинийката изглежда мръсна, добавете зелена салата с превръзка на базата на маслинено масло или супа. Също така, не се страхувайте да включвате по-здравословна мазнина, отколкото сте свикнали - това ще ви помогне да ви удовлетвори до следващото хранене.

Шоколадовите ястия, състоящи се от месо и зеленчуци, често са естествено нисковъглехидратни или просто можете да оставяте нишестето или сладкия сос.

На скара храни са също чудесно място да започнете (стига да стоите далеч от сладки барбекю сосове). Храната на скара е вкусна, без да се притеснявате. И почистването е лесно! Разгледайте:

De-Carb Вашите любими

За да направите храненето с ниско съдържание на въглехидрати в начин на живот (вместо "диета"), важно е да намерите ниско-въглехидратни варианти на много от любимите Ви ястия.

В някои случаи необходимите корекции могат да бъдат изненадващо малки.

Прегръдка яйца

Ако нямате много опит в готвенето, яйцата са прекрасно място за начало. Можете да ядете яйца за всяко хранене! Не само, че яйцата са силно питателни , те лесно се включват в зеленчуците, сирената или месото, за да направят съвсем различно хранене.

Опитайте нова кухня

Някои кухни естествено имат по-малко въглехидрати, отколкото други. Традиционната гръцка храна често е по-малко скорбяла и захарна от много други и се фокусира върху зеленчуци, протеини и зехтин. Когато хората мислят за Франция, те обикновено мислят за хляб. Но традиционната френска храна е умерена в въглехидратите. Много азиатски ястия автоматично стават нисковъглехидрати, ако оставяте ориза или юфка.

Лов за нови любими

Ако сте на конкретен план за хранене, погледнете готварската книга (и), която върви заедно с него или други готварски книги с ниско съдържание на въглехидрати. Проверката на книга от библиотеката може да ви помогне да разберете дали вкусовете на автора са подобни на вашите, без да инвестирате в книгата твърде скоро. Ето някои други ресурси и някои вкусни рецепти:

Направете го за хранене

Помислете и се наслаждавайте на тези опции следващия път, когато се чудите какво да имате с основния си протеин:

Словото от

За да избегнете много време за приготвяне на вечеря в края на натоварения ден, зеленчуците си са нарязани и са готови да отидат - както и всяка друга подготовка. По този начин вечерята може да се приготви само за няколко минути и е по-вероятно да готвите, отколкото да поръчате.