6 Алтернативи на зърно без зърно, които трябва да опитате

Добавете разнообразие към вашата диета

Погледнете всяка предварително опакована без пшеница или безглутенова специална храна и това е почти гаранция, че ще намерите ориз, царевица или картофи сред съставките. Тези нишестета са едни от основните хранителни скоби за пациенти с пшенични алергии или целиакия.

По-малко известни зърна могат да добавят разнообразие към вашата диета, а много от тях са хранителни мощности. Ето едно въведение към шест по-малко обикновени зърна.

1 - Амарант

Westend61 / Гети изображения

Амарантът, роднина на прасето, често се продава като брашно и като цяло зърно. Той е питателен, защото е богат на протеини и фибри, което го прави особено полезен избор за вегетарианци с хранителни алергии.

2 - Елда

Максимилиан фонд ООД / Фотьол / Гети изображения

В Америка, повечето хора ядат елда под формата на елда палачинки или tabbouleh. Това зреещо дегустиращо зърно е родственик на ревен и източник на източноевропейска кухня.

Елда има сърдечен вкус, който работи особено добре със зимни кореноплодни зеленчуци и печени месни ястия.

Пълнозърнестата елда грис се продава като каша . Пълнозърнесто елда сабя юфка също са на разположение, но четете етикетите внимателно, тъй като много салата юфка съдържат смес от елда и пшеница.

| Повече ▼

3 - Просо

Максимилиан фонд ООД / Фотьол / Гети изображения

Пролетно ли е глутен? Отговорът е, да.

Основна храна в голяма част от Африка, можете да използвате просо брашно почти взаимозаменяемо с оризовото брашно и това прави добър заместител на кускус в цялото му състояние.

Милета има лек, вкусен вкус и има най-добър вкус, когато се приготвя в сух тиган преди готвене.

Опитайте зрели зърнени закуски

4 - Quinoa

Westend61 / Гети изображения

Quinoa е известен като "супер зърно" по основателна причина. Тази алтернатива на глутен без пшеница е една от най-богатите на протеини зърна и е пълна с витамини и минерали.

Пастата Quinoa е все по-популярна; можете също да намерите пълнозърнести quinoa и quinoa брашно.

Изплакнете цялото зърно quinoa няколко пъти, преди да го готвите, за да премахнете горчиво покритие, наречено сапонин, което може да направи quinoa вкус непривлекателен.

5 - Теф

Хранителна колекция RF / Foodcollection / Гети изображения

В Етиопия, теф е основната съставка в традиционния, мек, кестен хляб, наречен инцера . Може да сте в състояние да намерите малки семена и брашно в магазините за здравословни храни или кооперации за хранителни стоки. Teff бавно става все по-широко разпространен в Америка, което се дължи отчасти на повече диагнози на целиакия.

6 - див ориз

BSIP / UIG универсални изображения група / Гети изображения

Дивият ориз може да изглежда подобно на ориз, но всъщност не е свързан. Това е хубава промяна на темпото от "редовните" оризови ястия.

Дивият ориз се нуждае от повече време за готвене, така че не можете да го използвате вместо други видове бял или кафяв ориз в рецепти, без да променяте времето за готвене и количеството течност.

Дивото оризово брашно, което придава необичаен цвят и приятна угризеност на печени стоки, също се предлага на пазара.