Здравословно пилешко или говеждо Fajitas с ниско съдържание на въглехидрати

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 283

Мазнини - 12 гр

Carbs - 5g

Протеин - 38 гр

Общо време 30 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 10 мин
Сервирания 5 fajitas

Преди да попитате, да, соя сос в тази рецепта (считам го за "тайна съставка"). Имах идеята преди години, когато попитах готвача в мексикански ресторант за страхотните му fajitas, затова чувствам, че съм на сигурно място. Стикът на полата е традиционен, но наистина можете да използвате каквото и да е говеждо месо, което ви харесва, или обезкостени пилешки гърди без кожа. Обикновено използвам зелен лук за скара (можете да получите повече за едни и същи въглехидрати и повече влакнини), но редовен лук, ако ги правя в тиган. Информацията за храненето се изчислява, като се използва пържола без тортила.

Съставки

подготовка

1. Комбинирайте соев сос, сок от липа, прах от чили и масло. Ако скачате, запишете няколко супени лъжици настрани, за да хвърляте зеленчуците.

2. Нарежете месото на около 1/2 инчови филийки. Ако използвате пържола, фъстъчено пържола или друго месо с очевидно зърно (линии през месото), не забравяйте да отрежете перпендикулярно на зърното или ще дъвчете много дълго време. (Помислете за това - искате да създадете много къси влакна, а не няколко дълги.) Още по-добре: да имате месаря ​​на местния пазар да намали месото за вас - да, те ще го направят!

3. Ако готвите в тиган, мариновайте всичко заедно в купа или пластмасовата торба (тип "цип" работи добре). Ако сте на скара, мариновайте месото и зеленчуците отделно. Дори и няколко минути помага, до 2 часа е страхотно.

4. Ако използвате грил, загрявайте грила, докато е гореща. Уверете се, че грилът е чист и го избършете с масло. След това изцедете марината от месото и зеленчуците и ги пригответе на скара - ще отнеме само няколко минути. Обичам да използвам зеленчукова скара или кошница за зеленчуците.

5. За готвене в тиган (за предпочитане обикновена или чугунена, а не незалепваща) първо гответе месото (вероятно ще отнеме две партиди, в зависимост от тигана). Добавете малко масло към тигана и го загрейте (маслото ще блести). Ако не получите достатъчно топло (или тълпа прекалено много месо), месото ще пара, вместо на кафяво. Когато месото е омазнено, премахнете и добавете зеленчуци. Когато започнат да се смекчават, върнете месото в тигана, за да го нагреете.

6. Сервирайте със салса, заквасена сметана, кориант (ако желаете) и гуакамол . Ако има нисковъглеродни тортили, това е приятно допълнение, но вилицата работи добре.