Ресурси за диета без глутен и мляко

Премахването на продуктите, съдържащи глутен и млечни продукти от ежедневната Ви диета, може да предизвика предизвикателства, тъй като пшеницата (основното съдържание на глутен) и млякото съставляват значителна част от храните, които много хора ядат.

Тези ресурси трябва да ви помогнат да разберете кои храни винаги са безопасни и какви храни ще трябва да проверите, преди да консумирате. Освен това ще намерите връзки към готварски книги без глутен и други ресурси, които да ви помогнат с вашата диета.

Видове млечна чувствителност

Какво трябва да знаете за безмлечната диета без глутен. Pixel Pig / Гети изображения

Лактозната непоносимост е често срещана нежелана реакция на целиакия. Така че не е изненадващо, че в допълнение към избягването на глутен, много хора с целиак също избягват млечните продукти. Други хора могат да избягват млечни продукти заедно с глутен поради алергии за млечни продукти. Някои приемат вегетарианска диета или палео диета за здравословни или начин на живот и се отклоняват от млечните продукти.

Ако сте нови за идеята за безглутенова диета без мляко, тя ще ви помогне да се запознаете със следните термини:

Без глутен без млечни храни и рецепти

Има много млечни продукти, които не съдържат мляко. Джейми Грил / Гети изображения

Вегетариански и вегетариански: Списъкът на вегетарианска и вегетарианска храна без глутен е много полезна за забелязването на подходящи предмети. Веганските списъци също ще бъдат без млечни продукти, както и без глутен, докато вегетарианският списък може да включва млечни продукти.

Мляко: За щастие за тези, които са безглутенови и без млечни продукти, има многобройни безопасни алтернативи за млякото:

Пица: Пицата обикновено има двойно уиски от глутен от кората и млечните продукти от сиренето. Ако не искате да се откажете от тази удобна храна, на пазара има няколко замразени пици без мляко без глутен . Те включват тези от Amy's Kitchen, Bold Organics, Ian's и Whole Foods 365.

Без глутен без млечни готварски книги и ръководства

Кухнята без млечни продукти и без глутен, от Дениз Джардин. © Denise Jardine

Когато сте безглутенови и без млечни продукти, много преработени храни са извън границите, така че ще направите много повече готвене. Ето някои добри ресурси:

"Кухнята без млечни продукти и без глутен" от Дениз Джардин
Автор Денис Жардина ви показва как да правите любими като пица, френски тост, сладолед и сладкиши без глутен или млечни продукти. Кухната без млечни продукти и без глутен предлага повече от 150 глутенови рецепта без млечни продукти, които също така намаляват или премахват рафинираните масла и подсладители. Много от рецептите също са без яйца, соево-фрем и / или без ядки, за тези, които живеят с тези алергии.

"Без Глутен / Без Казеин Grocery Shopping Guide"
Това ръководство включва повече от 23 000 хранителни продукта, които са без глутен, без пшеница, без млечни продукти, без лактоза и без мляко. Той обхваща големи марки, които ще намерите в супермаркетите в САЩ. Той е достъпен от издателя Cecelia's Marketplace, където също се публикуват ръководства за продукти без глутен и глутен / казеин / без соя.

"Това е всичко добро" от Гуинет Полтроу
Знаменитост Гуинет Полтроу предлага главно (но не изцяло) вегетариански, без захар и безглутенови рецепти в колекцията си, приготвена с приятеля си (и готвач) Джулия Туршън. "Това е всичко добро" не е перфектната без глутен без млечни рецепта колекция , но съдържа някои интересни рецепти, които може да ви харесат да опитате.

Без глутен без млечни сайтове

Обядът може да бъде без глутен и без млечни продукти. Леу Робъртсън / Гети изображения

Много родители на деца с аутизъм съобщават, че децата им се възползват от избягването на глутен и казеин, въпреки че повечето медицински изследвания не са намерили значителна полза. Тези родители на деца с аутизъм са отговорни за много от безплатните безглутенови млечни ресурси в интернет, които включват:

> Източници:

> Лактозна непоносимост. Национален институт по диабет, храносмилателни и бъбречни заболявания. https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/lactose-intolerance.

> Млечна алергия. Изследване и образование в областта на хранителната алергия. https://www.foodallergy.org/allergens/milk-allergy.