Какво трябва да нося под моето тренировъчно облекло?

Решаването на това, какво да носите под тренировъчните си дрехи поражда загриженост за външния вид, комфорта, подкрепата и дори линиите за чорапогащи. Това, което обикновено носите, вероятно няма да ви служи както в салона. Точно както избирате дрехите си за тренировка, за да се движите с тялото си, се нуждаете от бельо, което също ще изпълнява и няма да ви възпрепятства.

Спортни Bras

Спортният сутиен е логичен избор за аеробика, бягане и всякаква дейност, която включва скокове.

Но вие също ще го намерите добър избор за пилатес, йога и почти всяка упражняваща дейност. Спортните сутиени дават подкрепа, за да намалят отскачането и неприятното движение. Те са проектирани да се придвижват добре, докато се обръщате и огъвате.

Спортни сутиени са дошли дълъг път през годините и можете да ги намерите в почти всеки стил, който трябва да се поберат вашата форма и нарязани на върховете си. Докато оригиналните стилове се компресират, можете да намерите стилове, които дават подкрепа, без да ви изглаждат напълно.

Изберете спортни сутиени, изработени от дишащи, потта-wicking плат, а не памук. Това ще ви помогне да предотвратите опетняване и ще бъдете по-комфортно по време на тренировка. Ако имате малки гърди и нямате проблем с подскачането, може да искате да се упражнявате без сутиен, да знаете, че износването на зърната е често срещан проблем, който спортният сутиен може да предотврати. Районът под гърдите Ви също е склонен да се разтрива, така че изберете сутиен, който има гладка еластичност в тази област и използвайте препарати против изцапване, ако все още имате проблеми.

Бельо

Решението какви видове бельо да се носят на дъното може да отнеме известно време. Всяка жена има различна форма и стил. Може да откриете, че по време на тренировка може да забележите, че вашите джобове, къси панталони, къси панталони или бикини са добре дошли да експериментирате с какъв тип бельо работи най-добре за вашата дейност и форма на тялото.

Първото правило е, че влакнестата и дишаща тъкан се предпочитат за тренировки. Докато правилата за памук за цял ден износване, за тренировки може да искате тъкани, които са по-добри за транспортиране на влага далеч от кожата си. Памукът диша, но може да не успее да се задържи, когато се потите.

Упражнението може да увеличи раздразнението от бельото ви, затова изберете гладки материи, а не дантела и избягвайте дизайна, които имат подстригване. Еластичните около бедрата и отворите на краката не трябва да са толкова здрави, че завършвате с изплъзване, докато се движите.

Носенето на ремък е популярен избор за свобода на движение и избягване на чорапогащи. Но ще трябва да се уверите, че не ви търка по грешен път и причинява раздразнение в чатала ви. В най-лошите случаи това може да увеличи риска от вагинална инфекция. Може да искате да търсите дизайни, които имат по-широк колан за комфорт.

Много дизайни за тичане на чорапогащи и шорти за тренировки имат вградена облицовка и не изискват да носите бельо. Това може да е удобен избор.

Също така можете да избегнете панталоните с бельо, проектирани от Jockey и други марки, които са лазерно рязани и направени без еластична лента. В резултат тъканта не създава линия срещу кожата ви.

За да предотвратите раздразнение и риск от инфекция, преминете на чисто сухо бельо след тренировката. Поддържането на суха кожа и гениталии е най-добрият начин да избегнете тези проблеми.

Shapewear

Това е съблазнително да носите shapewear, което веднага прави това, което вашият клас упражнения ще отнеме поне няколко седмици, за да постигнете. Но най-добре е да се съпротивлявате на това желание, особено ако отивате на пилатес или йога клас . Трябва да имате възможност да дишате свободно и инструкторът ви трябва да може точно да види какво правите.

От друга страна, ако имате нужда от малко облекло, за да се чувствате достатъчно комфортно, отидете да упражнявате клас или изобщо да носите тренировъчните си дрехи на обществени места, отидете за него и носете Spanx или друга марка.

> Източник:

> Хелм МФ, Н. Хелм Т, Е. Бергфелд W. Кожни проблеми в бегач на дълги разстояния 2500 години след битката при маратон. Международен журнал по дерматология . 2012; 51 (3): 263-270. Дой: 10.1111 / j.1365-4632.2011.05183.x.