Рецепта за традиционните пълнени пиперки

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 194

Мазнини - 3g

Въглехидрати - 13гр

Протеин - 30 гр

Общо време 50 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 30 мин
Сервирания 6

Пълнените чушки обикновено се правят с чушки, което има смисъл - те са лесно достъпни и те се изправя в съда за печене. Въпреки това, можете да ги направите с poblano чушки просто като ги разделите на дължина и правят две пълни чушки от всеки един. Те ще бъдат по-пикантни от обикновените пълнени чушки, с които може да сте свикнали, но това е приветствана промяна от нормата, ако търсите рециклиране. Можете да използвате всеки цвят на звънец, за да направите тази рецепта - забавно е да имате смес от два или три цвята. Можете също така да използвате каквото и да е смес от подправки, която ви харесва, от Близкия Изток до Азия. Може да е забавно да експериментирате малко, след като получите основната рецепта надолу.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350F
  2. Нарежете отгоре върха на пиперите и отстранете ребрата и семена. Или ги микровълнови на табелка или на тавичка (каквото и да е в микровълновата фурна), покрита с пластмасова обвивка за 4 минути, или ги бланширайте във вряща вода за 3 минути.
  3. Загрейте огромен тиган и гответе говеждо месо, лук, чесън и подправки. Ако използвате доматено пюре, включете и това. Ако използвате доматения сос, изсипете около 2/3 от консервата и оставете останалото за приготвяне. Гответе, докато готвенето се приготви и лукът е мек. Ако стане прекалено суха, можете да добавите малко вода.
  1. Свободно запълнете чушките със сместа от говеждо месо и седнете изправено в тавичка. Ако използвате доматен сос, изсипете част от остатъчния сос на върха на всеки пипер. Добавете около една супена лъжица сирене на всеки един. Печете в продължение на половин час във фурната или 12 минути в микровълновата фурна, като въртите по средата на готвенето.

* Хранителна информация, изчислена с помощта на големи пиперки.