Правилни размери хранителни порции за отслабване

Научете как да ядете правилното количество храна, за да отслабнете

Имате ли яде правилното размера на храната част да отслабна? Когато напълвате чинията си по време на хранене, как решавате какво количество храна да ядете? Тези въпроси притесняват всеки dieter и дори тези, които се опитват да поддържат здравословно тегло. Намирането на най-добрия отговор е ключът към успешната загуба на тегло . За съжаление, много dieters го грешат.

Размер на порцията спрямо размер на сервиране

Ако проверите етикета " Хранителни факти ", за да намерите правилните размери на храната, може да имате проблеми.

Обслужващият размер, посочен в опаковките за храни, не е препоръчителният размер за сервиране. Всъщност, не е и размерът на порцията. Сервизният размер е просто количеството храна, което обикновено се консумира в един повод за хранене, съгласно насоките, предоставени от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA).

Дефиницията на размера на порцията е различна. Размерът на порцията ви е количеството храна, която действително ядете. Размерът на порцията ви може да бъде по-голям или по-малък от размера за сервиране на FDA, отпечатан върху етикета на храните.

Например, да кажем, че закуска на нискокалорични пуканки с микровълнова печка. Сервиращ размер, според етикета "Nutrition Facts Label", е четири (4) чаши. Има две порции във всяка чанта с пълна големина. Така че, ако ядете цялата торба, размера на порцията ви е осем (8) чаши - два пъти по-голям от размера.

Или ако ядете купа с грозде? Препоръчителният размер на гроздето е една чаша или около 16 грозде. Колко чаши са в купа?

Това наистина зависи от размера на купата, но ако ядете купа с грозде, размерът на порцията ви вероятно е повече от чаша, вероятно около 2 до 3 чаши грозде.

Защо размерите на порциите имат значение за отслабване

Добавянето на правилния размер на порцията в ежедневния хранителен дневник е от решаващо значение, когато се опитвате да отслабнете.

Ако объркате размера на сервиса и размера на порцията, броят на калориите ще бъде грешен за деня и може да не отслабнете.

Например, нека кажем, че използвате диетично приложение, за да запишете тази микровълнова пуканка. Когато намерите храната в базата данни на храните за приложението, вероятно ще видите, че тя посочва една порция (4 чаши) като размера по подразбиране на порцията. Ако не персонализирате размера на порцията (консумирате 8 чаши), ще се добави неправилен брой калории към дневния прием. Неправилният брой калории може да ви накара да ядете повече и да не загубите тегло като резултат.

Правилните размери на порциите за отслабване

Няма да има правилно или погрешно количество храна, когато искате да отслабнете. Подходящите размери на храната са частите, които ви позволяват да зареждате тялото си с енергия и хранителни вещества, да се чувствате удовлетворени и да останете в рамките на калориите си за деня . Правилните размери на порциите зависят от възрастта, от теглото, от нивото на активност и в някои случаи от вашата медицинска история.

И така, откъде знаеш колко храна да ядеш? Можете да използвате препоръчителните размери за сервиз като ръководство. Тези указания са разработени от различни здравни организации и те се различават леко от агенция до агенция. Но препоръките не са персонализирани за вас.

За да получите персонализирани указания за количеството храна, посетете уеб сайта на USDA SuperTracker. След като въведете целите си за размера и теглото, получавате персонализиран план за хранене с цели за хранителни цели. С този план ще знаете колко плодове, зеленчуци, протеини, зърнени храни и млечни продукти ще ядете всеки ден. Също така ще получите конкретна информация за това как да се уверите, че ядете правилната сума.

Съвети за контролиране на размера на порциите

След като разберете колко да ядете, може да се наложи да предприемете стъпки, за да контролирате размера на порциите, за да постигнете целите си. Можете да използвате тези съвети, за да ядете подходящите размери по време на хранене.

Храненето на правилните размери на храната може да улесни и по-ефективно отслабването . Използвайте съвети за контрол на порциите и персонализирани препоръки за постигане на ежедневните си цели, така че не само да отслабнете, но и да имате умения да поддържате тежестта завинаги.

Източници:

Кодекс на федералните правила - етикетиране на храните. Американската администрация по храните и лекарствата. http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/cfrsearch.cfm?fr=101.12.

Размери за хранене, които се проверяват. Американската администрация по храните и лекарствата. http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm386203.htm.

Здравословно хранене. Правилни размери на порциите: Как да запазите изкривяването на порциите при проверка. Млечния съвет на Калифорния. http://www.healthyeating.org/Healthy-Eating/Healthy-Living/Weight-Management/Article-Viewer/Article/348/correct-portion-sizes-how-to-keep-portion-distortion-in-check. ASPX

Medline Plus. Размер на порцията. Националната библиотека по медицина в САЩ. https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/patientinstructions/000337.htm

Част от изкривяването. Национални институти по здравеопазване .. http://www.nhlbi.nih.gov/health/educational/wecan/eat-right/portion-distortion.htm

Предложени промени в етикета за фактите за хранителните стойности. Американската администрация по храните и лекарствата. http://www.fda.gov/Food/GuidanceRegulation/GuidanceDocumentsRegulatoryInformation/LabelingNutrition/ucm385663.htm.

Сервиращ размер спрямо размера на порцията: Има ли разлика? Академия по хранене и диететика. http://www.eatright.org/resource/food/nutrition/nutrition-facts-and-food-labels/serving-size-vs-portion-size-is-there-a-difference.

SuperTracker. Моят план. Министерство на земеделието на САЩ. https://www.supertracker.usda.gov/myplan.aspx.

Какво представлява? Американската сърдечна асоциация. http://www.heart.org/HEARTORG/Caregiver/Replenish/WhatisaServing/What-is-a-Serving_UCM_301838_Article.jsp#.Vj94ra6rTG5