Кускусът е безопасен за диета без глутен?

Кускус изглежда малко като тестени изделия и малко като ориз, но всъщност е направен от зърна от твърда пшеница. Това определено не е без глутен. Това е така, защото пшеницата е едно от трите зърна, които съдържат глутен ( ечемикът и ръжът са другите две).

Избягвайте кускус на диета без глутен

Всяко ястие, което съдържа кус-кус, е извън границите за вас, когато следвате диета без глутен, защото имате чувствителност към цьолиакия или чувствителност към глутен.

Въпреки това, тъй като все по-често срещаните глутенови храни се адаптират, можете да намерите глутен-без кукузови продукти. Те със сигурност не са изобилни, затова може да се окажете със заместител.

Ще намерите кус-кус в много близкоизточни и средиземноморски кухни, особено в салати и някои ястия. Пазете се от кус-кус, който се сервира в ресторантите, освен ако не е изрично пуснат на пазара като без глутен. Разбира се, вие също трябва да се доверите на ресторанта, за да ви сервира безопасна храна без глутен .

Купуване на кукус без глутен

За щастие, ако се насладите на кухня, която обикновено изисква кукуш, има няколко безплатни опции за глутен. Може да се наложи да поръчате специално или да го ловувате в естествен хранителен магазин, но си заслужава.

Една компания, базирана в САЩ, която да провери, е Goldbaum's. Те произвеждат израелски кускус без глутен, който е направен от картофено нишесте, нишесте от тапиока и белтъчини вместо пшенично брашно . Също така се произвежда в обект без глутен.

Във Великобритания можете да намерите кукус без глутен от търговските марки като Tesco и ASDA. Потърсете "Свободен от кус кус" от който и да е от тези.

Clearspring Organic Instant Couscous е британски продукт, който се предлага онлайн и се произвежда от органична италианска царевица. Също така, Viva Mais Corn Cous Cous се произвежда и продава от Италия с царевичен грис и се предлага в онлайн магазини.

Компанията отбелязва на уебсайта, че може да съдържа "непреднамерени следи от алергени" и ви насърчава да пишете с всякакви въпроси.

Всеки път, когато търсите непознат кукус без глутен (или някаква храна за това), добре е да направите малко допълнителни изследвания.

Без глутен заместители

Разбира се, откриването на кукуш без глутен е предизвикателство. Може да бъде по-добре да използвате заместител в рецепти. Това е един от суровите факти, с които понякога трябва да живеем, когато става дума за хранителни алергии.

Ако искате да промените рецептата, която включва традиционния кускус на база пшеница, вместо това опитайте quinoa . Кафяв ориз е друг добър вариант.

Независимо дали сте открили кукус без глутен или използвате нещо друго като нишесте, ще трябва да експериментирате с вашата рецепта. Това всъщност може да бъде забавно преживяване.

Уверете се, че внимателно следвате указанията за готвене и направете малко допълнителни проучвания за реализациите. Твърде често продуктите от глутен, които не съдържат глутен, могат да ви оставят със сладка бъркотия в гърнето. Въпреки това, ако го направите правилно, можете да се насладите на страхотно хранене.