Разликата между омлет, фрита, квиче и слоеве

Четири популярни ястия ястия и как да ги направят перфектно

Яйцата са евтини, лесни за употреба, и може би един от най-разнообразните източници на животински протеини . Тъй като те нямат силен вкус, те са чудесно средство за много комбинации от храни и аромати. Техният уникален протеинов състав започва с течност и с топлина бързо се развива структура, която поддържа други съставки, е много полезна при създаването на много различни видове ястия.

Най-често срещаните ястия с яйца - сред тях - quiche, омлет, frittata и слоеве - всички имат разлики, които можете да използвате във ваша полза, в зависимост от това, какви са вашите нужди за дадена храна.

омлет

Омлетът е може би най-известното ястие в Северна Америка. Разбитите яйца се смесват с малко течност (не повече от 1 супена лъжица на яйце, а често и по-малко) и се приготвят, докато се напълнят , след което се сгънат около пълнеж - традиционно зеленчуци, месо и сирена - всичко това е справедлива игра на ниско -карбо диета. Обикновено се консумират веднага след готвене. За да направите успешно омлет, добавете вашите гарнитури, когато са настроени страните, но вътрешната част е все още малко течна. Сгънете едната страна на омлета, за да използвате шпатула си.

Съвет: Уверете се, че пълнежът е топъл, преди да го поставите в омлета.

Frittatas

По-малко познат в Съединените щати, това е италианска версия на омлет. Фриттата се състои от бити яйца и пълнещи съставки като зеленчуци, сирене и месо, всички започнати в тиган на печката, докато външните ръбове са поставени и завършени във фурната.

Тя е по-гъвкава, тъй като може да бъде лесно яде по-късно и дори замразена. Няколко порции обикновено се приготвят наведнъж, само малко повече време, отколкото е необходимо, за да се приготви омлет. Различните техники включват бърз, който започва от печката и завършва за няколко минути под бройлерите. Имайте предвид, че макар че "пълзящите" пломби могат да работят добре в омлет, обикновено бихте искали да избегнете поставянето на много сос във фритатите.

Опитайте пица frittata, за да видите как е направено.

Съвет: Малките кубчета сирене във фритатите ще се стопят по време на готвене и ще създадат вкусни джобове от сирене.

киш

А quiche е по същество пикантен печен крем в пай кора-макар че със сигурност може да направи една без кората, която ще се нарече " crustless quiche ". Това традиционно включва мляко или сметана и яйца като основа, като към тях се добавят сирене и зеленчуци като спанак, гъби, лук или други, които харесвате, както и месо като бекон, шунка или каквото ви харесва пушена сьомга, праз и гъби ).

Тъй като това е крем, той е по-деликатен в консистенцията, отколкото фритатите. Това е така, защото е направено с по-течност от яйца, по-точно от две до три яйца на чаша течност (традиционно крем, но това е по-малко обичайно в наши дни), въпреки че има рецепти с повече яйца, отколкото течност. Ако ядете млечни продукти или наистина искате да запазите въглехидратите ниско (има 12 грама въглехидрати в една чаша мляко), можете да използвате кокосово , бадемово, конопено или кашу мляко или друго не млечно мляко, което предпочитате ,

Съвет: Трикът с quiche е как да запазите деликатната текстура. Това се постига, като се извади от фурната, докато все още е малко неварено в центъра; тя ще продължи да готви, когато бъде извадена от топлината.

Супер сурово quiche има "твърда", напукана текстура около външната страна.

Stratas

Страта са яйца, сирене и хляб, които се издуват при печене. Може да познаете слоеве по различно местно, а не италианско. Обикновено те не са нискокачествени ястия, въпреки че можете да ги направите с хляб с ниско съдържание на въглехидрати. Замяната на една чаша бадемово брашно с хляб понякога може да работи. А слоеве има същото съотношение на течност към яйца като quiche, въпреки че традиционно мляко се използва, а не сметана. Можете да поставите нещо в него, което бихте поставили в quiche или frittata.

Яйца

Кюспета също са комбинация от яйце и сирене, но или с добавено брашно към млякото, или с по-солиден млечен продукт като заквасена сметана или кисело мляко.

Те са по-сърце от квачи, вероятно се опират повече на слоеве в текстурата.