Пълни проби с ниско съдържание на въглехидрати

Дневни планове за здравословно хранене

Тези менюта са предложения, за да започнете да приемате здравословна диета с ниско съдържание на въглехидрати. Всеки от тях изпълнява изискванията за пълния ден за витамини (освен в повечето случаи витамин D), минерали (с изключение на, в някои случаи, калций) и фибри. Те варират между 20 и 50 грама нетни въглехидрати (общо въглехидрати минус влакно) и от 1500 до 1700 калории.

Ако консумирате повече калории, но искате да запазите въглехидратите същото, добавете протеини и / или мазнини. Ако ядете повече въглехидрати, добавете още не-скорбялни зеленчуци и плодове с ниска захар. Направете въглехидратите си брой и да получите най-"взрив за парите" по отношение на хранителни вещества. За да получите разнообразие от антиоксиданти, яжте разнообразие от цветни зеленчуци и плодове.

1 - Въведение в менюто с ниско съдържание на въглехидрати

Никол С. Янг / Е + / Гети изображения

Това първо меню с ниско съдържание на въглехидрати илюстрира принципа, открит при създаването на тези менюта - отнема около 30 до 40 дневни грама нетни въглехидрати, за да се улесни получаването на всички основни хранителни вещества. Пълната версия на това меню, на 26 грама нетни въглехидрати, съдържа всички витамини и минерали, както е отбелязано по-горе. Има и версия на Atkins Induction на 20 грама нетни въглехидрати, но това не е достатъчно, хранително-разумно. Това, което е трудно в менюто от 20 грама, става много по-лесно при 30 или 40 грама за деня.

2 - HIgh-Protein, Low-Carb Menu

DebbiSmirnoff / Гети изображения

Това меню с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати е подходящо за диетата на Atkins, диетата на South Beach, диетата на протеиновата мощност и палео диетата. Често ще видите ленено брашно в менютата за тези диети. Това е така, защото ленът е пълен с влакна и хранителни вещества, включително омега-3 мазнини. Това меню включва ленено брашно като част от закуската, но също така ще видите, че се използва за производство на кифли с ниско съдържание на въглехидрати, брашно от брашно от лен и други продукти.

3 - Меню с ниски коли без готвене

tirc83 / Гети изображения

Този ден с високо съдържание на протеини и ниски въглехидрати не изисква готвене и включва обяд за бързо хранене. Дори не се нуждаете от микровълнова печка. Това е идеално за тези, които не харесват готвенето, липсват време, или се нуждаят от удобството на храната в движение. Това меню съдържа 33 грама нетни въглехидрати, плюс 25 грама фибри.

4 - Меню с ниско съдържание на въглехидрати за първа фаза от диетата на South Beach

Лори Патерсън / Гети изображения

Това меню е проектирано да бъде съвместимо с фаза първа на South Beach Diet, но работи по почти всеки план за ниско съдържание на въглехидрати. Той има 30 грама нетни въглехидрати и може лесно да се разнообрази. Ще се насладите на фритати, супи, печено говеждо месо и пилешки маршала. Диетата на South Beach беше разработена, за да намали сърдечно-съдовите рискови фактори.

5 - Меню с ниско съдържание на въглехидрати със закуска Burrito

Мигел Мало / Гети изображения

Това меню би било полезно за повечето диети с ниско съдържание на въглехидрати, въпреки че не е за Фаза 1 на South Beach или Atkins Induction. които са по-ограничителни за въглехидратите. Той има 45 грама нетни (ефективни) въглехидрати и 27 грама фибри.

6 - Лесно меню с ниски въглехидрати

sf_foodphoto / Getty Images

Това е много лесно меню, което не изисква готвене, освен за вечерята, която не е коктейл. Той съдържа 49 грама използваеми въглехидрати и 36 грама фибри. Закуската е зърнена закуска с мляко, пъпеш и ядки. Вашият обяд е лесна салата, а вашата закуска е шунка и сирене.