Йога практика за начинаещи

Йога за начинаещи

Започването на практика на йога от самото начало не е лесна работа. Отнема много смелост, за да отидеш да седиш на дивана си да мислиш, че се опитваш да йога действително да извадиш мат и да се качиш върху нея. Това може да е вярно за упражняването като цяло, но това е още по-специфично за йога, тъй като е различно от другите видове движение, които сте правили преди.

Ако искате да започнете джогинг, има шансове да бягате някога в миналото.

Вашето тяло има мускулна памет за това как да го направите. За повечето хора формите на йога представляват напълно непознати, да не говорим за изучаването на културата и свързаните с нея практики като дихателни упражнения и медитация.

Но хората преодоляват колебанията си и започват през цялото време. Знаейки какво да очаквате и какво ще се очаква от вас, ще ви помогне дълго, за да увеличите доверието си.

Не забравяйте, че дори и най-впечатляващите йога учители трябваше да предприемат и тези първи стъпки.

Видове йога

Първото препятствие, което трябва да преодолеете, е да решите какъв тип йога да отидете. Въпреки че има много различни видове йога там, не се прекалявайте при идентифицирането на идеалния тип, преди да сте попаднали на мат. Понякога не знаете какво искате, докато не опитате няколко класа.

Най-основните стилове, които трябва да знаете, са Хата и виняса . Хата обикновено е бавен и нежен. Виняса, наричан още поток, въвежда движение от поза към поза. Тя е по-енергична - но класът на начинаещи трябва да е достъпен за повечето хора.

Друго нещо, което трябва да знаете, е, че някои видове йога се извършват в затоплена стая. Горещата йога е много популярна, но има и много опции за стайна температура. Други типове йога, за които може да сте чували, включително Бикрам и йога на властта , са обхванати в нашия лесен за сравнение лист за измама .

Ако принадлежите към фитнес зала или YMCA , те имат курсове по йога. Това са идеален начин да започнете, особено след като това е среда, в която вече се чувствате у дома си. Ако това не е привлекателно или не е опция, потърсете най-близкото йога студио. Тези хора знаят какво правят и са всички начинаещи наведнъж.

Вашият първи клас

Колкото повече знаете, преди да пристигнете на първата си йога класа, толкова по-малко страшно ще бъде. Има доста стръмна крива на учене за йога в началото. Първо, има етикет на йога студио, за да влезе. Има разбиране какво да донесе и какво да носят . Тогава там е голямата загадка на това, което всъщност ще се случи в клас и за какви са тези, за които всички говорят.

Преди да влезете в клас за йога, свалете обувките си и замълчите телефона си. Студентите обикновено подреждат роговете си в редове, обърнати към предната част на стаята (където учителят ще стои) или понякога с късите краища по стените, оставяйки центъра на стаята празен. Трябва да можете да разберете какво е конвенцията, като разгледате вече създадените студенти. Ако се окажете първи, попитайте учителя или лицето на рецепцията. Оставете един до два фута пространство между вашата мат и лицето до вас. Ако класът стане претъпкан, може да се наложи да се придвижите по-близо. Ако има налични реплики, вземете одеяло и два блока . Поставете ги до матката.

Легнете на гърба си или седнете на рогозката си, докато започне лекцията. Ако се чувствате така, можете да опитате няколко загряващи се простирания . Когато учителят е готов да започне курс, той обикновено ще поиска от всички да седнат на седнало положение и да затворят очите си. Следващите няколко минути често са посветени на отделянето на вашето време на подложката от останалата част от деня, може би като изчистите ума си и съсредоточите вниманието си върху вашето дъх.

Много скоро ще влезете в йога пози. Не се притеснявайте, ако не знаете какво се случва. Вашият учител ще даде устни указания за това как да направи всяко движение и вероятно ще ги покаже. Поглеждането към човека до вас също може да ви убеди, ако се объркате. Преди да го разберете, ще е време за последна релаксация , през която просто лежите неподвижно и попивате опита си. След пет до 10 минути учителят ще ви нареди да се върнете на седнало положение. Понякога в класа ще се пеят три оми в края и почти всяка класа завършва с лък и namaste да благодаря на учителя.

Вашият първи клас ще ви удари с много нова информация. Имената на позициите (понякога в санскрит), както и точния начин да ги направите. Един добър учител за начинаещи знае, че отнема време да обработва цялата информация, която се предлага. Той обаче ще започне да прави предложения за това как може да подобрите подравняването си в различни поза. Това е най-конструктивният вид критика, която има.

Той има за цел да ви насърчи да намерите най-добрата възможна версия на поза (може би с реквизити) за максимални ползи и минимален риск.

След класа, отделете малко време да си зададете въпроса как се чувствате. Бързо ли беше? Твърде бавно? Учителят попадна ли на нервите ви? Това са всички легитимни реакции, които могат да бъдат отстранени чрез изпитание на различен клас или тип йога.

Пози за начинаещи

Ако искате да знаете малко за това, за което сте в (или да прегледате какво се е случило), разгледайте тези 10 важни начинаещи начинаещи , които несъмнено ще бъдат в дневния ред на вашия първи клас. Можете да ги изпробвате за размери преди време или просто да се запознаете с техните имена.

Спускащото се надолу куче е най-известната поза на йога. Това обикновено се прави много пъти във всеки клас. Warrior поставя и поздравите са също ключови компоненти, особено в потока йога. Може би най-важната поза, която трябва да знаем, е позицията на детето . Тази поза за покой е универсално прието място, ако се уморявате или изпускате дъх по време на който и да е курс по йога.

Не е нужно да поискате разрешение от никого или да се притеснявате, че ще бъдете съдени, ако решите да попаднете в поза на дете в средата на класа. Учителят ви няма да се изненада, защото се случва непрекъснато. Просто вземете толкова дълго, колкото имате нужда, и след това се върнете отново в клас.

Започвайки от дома

Стартирането на йога у дома като пълноценен начинаещ е възможно, но не е идеално. Изучаването на йога поза обикновено отнема четири вида вход:

  1. Виждате как изглежда позата, когато някой друг го прави.
  2. Чувате описание на това как да го направите.
  3. Тогава го усещате в тялото си. (Всъщност можете да направите тези три неща у дома с видео, но това е важната четвърта стъпка, която изисква учител.)
  4. Получавате обратна връзка от някой, който има опит. Те ви казват как можете да подобрите и евентуално да направите ръчни настройки, за да ви помогне да се почувствате по-добър начин. Дори и да отидете само на класа от време на време, тя може да направи голяма разлика в установяването на добри навици за привеждане в съответствие.

Ако класовете изглеждат твърде скъпи, има някои творчески начини да накарате йогата да се побере в бюджета ви чрез намиране на безплатни класове или дори замяна на работа за йога. Ако практикуването вкъщи е единственият ви вариант, все още можете да го направите. Има отлични курсове по йога за начинаещи и кратки последователности, с които можете да започнете да експериментирате.

Съгласуваността е ключ

След като преодолеете първоначалната гърбица, последователността е ключът към установяването на щастлива и здравословна практика на йога. Отивате в клас три пъти седмично (или правите еквивалент у дома) е добра цел. Идеята тук е дълголетието, защото умствените и физически ползи от йога се осъществяват чрез редовна практика във времето.

Словото от

Ако четете това, това е така, защото вече имате интерес да започнете йога. Защо чакате? Това наистина може да бъде толкова просто, колкото намирането на йога класа и показването й. От всички нива на опит всички трябваше да започнат някъде. Най-долу: Ако отидете на класа, ще направите йога и ще се почувствате по-добре в края.