Как да направя йога у дома

Едно от великите неща за йога е, че можете да го направите почти навсякъде. В светлината на йога , BKS Iyengar подсказва, че всичко, от което се нуждаете, е едноетажно, за предпочитане един в чисто, просторно пространство без насекоми. Ако имате това и йога мат , вие сте добре да отидете.

Как да установите рутинна практика в дома

Получаването на домашна практика се свежда до три основни елемента: намиране на метод, който да работи за вас и след това да отделите известно време и пространство за него възможно най-редовно.

Начало Практика Обърнете внимание на начинаещите

Назад, когато нямаше йога студио на всеки ъгъл на улицата, беше много обичайно хората да получават първите си йога преживявания, като разглеждат книги или евентуално видеоклипове. Много хора все още започват вкъщи по различни причини, включително липса на достъп до класове, бюджетни ограничения или самосъзнание за това, да правят йога публично. Каквото и да започнете е страхотно, но опитайте да проверите някои класове по йога, когато можете.

Защо? Е, макар че повечето групови упражнения по йога са далеч от един-единствен модел на стар гуру / студент, все още има нещо много мощно за ученето в ръцете на опитен учител . Когато сте сами в хола си, отначало е много трудно да разберете дали формите, които правите с тялото си, имитират тясно на тези на вашата страница / екран или не. Няма заместител на практическа корекция или демонстрация от учител. Ако не можете да направите определени поза, учителят може да ви предложи варианти, модификации и реквизити по начин, който видеоклипът не може.

Винаги приканвам хората, които са нови към йога, да вземат курсове, когато е възможно. Понякога са необходими няколко опита да намерите някой, който ви харесва, но ако упорствате, това наистина е нещо за всеки.

И ако вземете няколко класа и след това реши, че не е за вас, това е добре. Ще се върнете към домашната си практика с малко повече опит и информираност за тялото, отколкото преди.