Как да спестите пари и да йога за евтини

Има скъпи йога класове, които ви задържат от редовната практика? На $ 15 - $ 20 поп, качествени класове наистина може да се добави. Ето някои начини да спестите пари и да сте сигурни, че получавате препоръчителната дневна надбавка за йога.

1 - Търсете евтини класове

Безплатна йога в парка. Глобален фонд / Вета / Гети изображения

Много студиа за йога предлагат класове в общността с отстъпка. Тези класове често са извън пиковите часове, така че ще ви е необходима гъвкава програма за тази. Общностните центрове, програмите за разширяване на университетите, YMCAs и фитнес залите също са места, където йога може да се предлага за по-малко. Качеството на преподаването ще варира доста, така че е най-добре да отидете с учител, когото вече знаете, или поне да се уверите, че учителят е регистриран йога учител (RYT) с йога алианса . При топло време е по-лесно да намерите безплатни упражнения по йога в паркове и други открити пространства. Студиите, основани на дарения, също стават все по-разпространени в градовете. Направете търсене от Google, за да намерите такъв близо до вас.

2 - Купувайте класове в насипно състояние

Като се ангажирате с класна карта, подходяща за 10 или 20 класа по йога, можете да спестите някои истински пари. Повечето студиа предлагат значителна отстъпка от класовете, които могат да доведат цената на даден клас до по-малко от $ 10. Ще трябва да имате парите предварително за класовата карта и да сте редовен студент, за да сте сигурни, че ще присъствате на всички класове, за които сте платили, преди изтичането на вашата карта.

3 - Инвестирайте в собствената си йога мат и бутилка за вода

Два долара за рогозка и долар за бутилирана вода може да не изглеждат много, но скоро ще се увеличат с течение на времето. С подложки за йога, които са на разположение за покупка за малко от 20 долара, не е нужно да се замисля колко наема, за да се равнява на вашите собствени мат (10?), Което, между другото, също ще бъде много по-чист от обикновен студиен мат. И носенето на собствената си вода от дома не само пести пари, но и помага за намаляване на отпадъците.

4 - Карма йога

Наистина счупените, като учениците и безработните, също се нуждаят от йога! Тези с гъвкави графици (т.е. повече време, отколкото пари) често могат да търгуват за класове в йога студия, особено ако са били редовни в миналото. Този вид работа, наречена карма йога, може да включва просто почистване, работа на рецепцията, дърводелство, публичност или графичен дизайн, така че дори да получите нещо от вашето резюме. Не се притеснявайте да помолите вашето студио, ако правят карма йога; много студия са повече от щастливи да търгуват с класове за услуги, които ценят.

5 - Практика у дома

Правенето на йога у дома, заедно с видео или аудио изтегляне, определено е по-рентабилно от присъствието на класове, въпреки че компромисите са скука и липсват по съветите на учител. Можете дори да намерите безплатни видеоклипове и аудио йога в мрежата (търсете "безплатна йога"). Ако тръгнете по този маршрут, опитайте се да се погрижете за един клас на всеки няколко седмици, за да се вдъхновите и на правилния път.