Power Йога подчертава силата и гъвкавостта

Йога Fit за фитнес

Power йога е общо понятие, което се използва, за да се опише ярък, фитнес-базиран подход към виняса стил йога. Въпреки че мнозина смятат, че това е "фитнес йога", този стил на практикуване първоначално е бил тясно свързан с метода Ащанга .

Силата йога заема атлетиката на Ащанга, включително много виниас , но дава на всеки учител гъвкавостта да преподава всякакви поза във всякакъв ред, което прави всеки клас различен.

С ударението си върху силата и гъвкавостта силата на йога донесе йога в Америка, тъй като хората започнаха да виждат йога като начин да се изработи.

Какво да очаквате в йога клас

Въпреки че упражненията по йога варират значително от учител до учител, можете да очаквате да намерите някаква силна йога с минимално количество песнопение и медитация. Басейни и здравни клубове, по-специално, са възприели този термин като начин да оставят клиентите си да знаят, че това е упражнение. Подгответе се да работите упорито и да потърсите пот.

Кой е измислил йога?

Терминът стана по-често в средата на 90-те години, когато двама американски учители по йога, които бяха учили с астенга Гуру Шри К. Патаби Джоуис, започнаха да правят това, което са научили по-достъпно за западните студенти. Те също така искаха да се отдръпнат от твърдата последователност на Аштанга, която е набор от пози, които винаги се правят в същия ред.

Брайън Кест, със седалище в Лос Анджелис, и Берил Бендър Бърч, със седалище в Ню Йорк, най-често се признават за почти едновременното изобретяване на йога на противоположни брегове.

И двамата бяха част от второто поколение американски аштанг студенти; Кест първоначално е научил от Дейвид Уилямс и Бендър Род от Нормал Алън. Уилямс и Алън бяха сред първите западни ученици на Йоис. Кест продължил да учи с Джоус в Мисор, Индия. Бендър Бърч, който преди това е направил сивананда , кундалини и йеггар йога, е работил с Джоус по време на пътуванията си до САЩ през 80-те.

Кест и Бендер Роуз използваха термина силна йога, за да разграничат интензивния, течащ стил на йога, който преподаваха от нежното разтягане и медитация, които много американци са свързани с йога. Бендър Бърч каза, че когато започна да се обажда на йога, тя все още преподава последователността на позициите на Ащанга.

Стилове на властта йога

Лари Шулц, който учи Аштанга с Джоус през 80-те години на миналия век, също представи в йонно Сан Франциско студио "Това е йога" в началото на 90-те години. Шулц се скъса с метода на Джоус, като смесва заедно поза от първите три серии Ashtanga. Шулц по-късно кодифицира подхода си в стил, наречен ракета йога.

Барон Баптист е друг известен учител по йога, който успешно е установил своя собствен стил на йога на властта, Baptiste Power Vinyasa . Баптист също е учил Ийенгар и Бикрам . Използването на неспецифичния термин "йога" дава на всеки един от тези нововъведения свободата да извлича методи и едновременно поставя от всички свои влияния, за да създаде нещо ново.

CorePower Йога франчайзи горещи йога студия, които използват енергийни йога практики като фитнес тренировка.