Основни йога пози за начинаещи

Дали позициите, преподавани във вашата първа класа по йога, преминават в едно ухо и в другата в размиване на объркване, когато се опитвате да регистрирате това, което учителят казва, и в същото време да създадете някаква прилика на тези луди форми със собственото си тяло ? Е, да се отпуснете. Това се случва на всички. Използвайте това ръководство, за да ви помогне да се справите с това, което току-що научихте.

Тези десет позиции на фондацията ще бъдат сред първите неща, които ще научите като нов начинаещ и ще останете с вас толкова дълго, колкото останете с йога. Съветите за подравняване по-долу идват от години на наблюдение на проблемите на всяка поза. Изучавайте ги добре, за да си направите крак по това нещо на йога.

1 - куче с лице надолу - Adho Mukah Svanasana

Бен Голдщайн

Името, което е насочено надолу към кучето, върви ръка за ръка с йога, но само защото сте чували за тази поза, не означава, че е лесно да се направи.

Начинаещите често се навеждат твърде далеч напред в тази стойка, което го прави по-скоро като дъска . Вместо това, не забравяйте да запазите теглото си най-вече в краката си, задника си висок, и петите ви достига до пода. Огъването на коленете си малко или много е приета модификация за хора с тесни hamstrings.

В крайна сметка тази поза се превръща в поза за покой. Повярвай!

2 - Планински поза - Тадасана

Бен Голдщайн

Планинската поза може и да не е толкова известна, колкото куче, насочено надолу, но всичко е толкова важно. Това е най-доброто време да се говори за подравняване , което е начинът, по който части от тялото ви са идеално подредени във всяка поза. Подреждането в планинската поза прави права от короната на главата до петите, раменете и таза, подредени по линията по пътя надолу.

Един добър учител по йога ще ви разкаже по този начин в класа, напомняйки ви да сложите раменете си на гърба си и да държите тежестта си на петите.

3 - Воин I - Вирбардсана I

Бен Голдщайн

Важното нещо, което трябва да запомните в Warrior I, е, че бедрата са изправени напред. Помислете за бедрата си като фарове. Те трябва да бъдат приблизително успоредни на предната част на матката.

Понякога това изисква да преместите краката си в по-широка позиция (към всяка страна на подложката), което е добре в моята книга.

4 - Воин II - Вирабардсана II

Бен Голдщайн

За разлика от войн I, по-горе, в Warrior II , бедрата са обърнати към страната на матката. При преместване от Warrior I на Warrior II, бедрата и раменете се отварят отстрани. Това е движение, което се прави много, а не само в часовете за начинаещи.

И в двата пола на воина се стреми да удържи предното бедро паралелно на пода. Чували сте за чувството на изгаряне, нали?

5 - Удължен страничен ъгъл - Utthita Parvakonasana

Бен Голдщайн

Приетото изменение на разширената странична ъгълка представлява поставянето на предмишницата към бедрото, а не към ръката. Това ви позволява да останете отворени през раменете.

Ако учениците стигнат до пода, преди да са готови, той компрометира позицията на торса, което означава, че гръдният кош се завърта към пода, вместо към тавана.

6 - Триъгълник Pose - Utthita Trikonasana

Бен Голдщайн

Триъгълникът може да предизвика същите проблеми като разширения страничен ъгъл, така че да имате йога блок, удобен за вашата долна ръка. Можете също така да си починете ръката нагоре по крака, но да не го поставяте директно върху коляното.

Запознайте се с микробенда и го приложите тук, особено в предното коляно.

7 - Стреч на котка-крава - Чакравакасана

Бен Голдщайн

Котката може да бъде най-важната поза, която научавате при започване на йога, особено ако имате болки в гърба. Дори ако никога не стигнете до повече от няколко класове по йога (не, не се върнете!), Продължете да правите това протежение сами за здравето на гръбнака.

8 - Персонална поза - Dandasana

Бен Голдщайн

Персоналът представлява позитивният еквивалент на планинската поза (по-горе), тъй като предлага насоки за привеждане в съответствие за множество други седящи поза.

Вие може (и трябва да) да седнете на сгъната одеало или две, ако имате проблем да седнете направо със задника си на пода. Често тази поза води до завой в посока напред .

9 - Поетът на кобура - Бадда Конасана

Бен Голдщайн

Също така може да бъде добра идея да седнете на нещо като одеяло в поза , особено ако коленете ви са много над вашите бедра в тази позиция.

Тъй като рядко седим по този начин в нашето ежедневие, тази поза се простира върху някои пренебрегнати части на тялото.

10 - Поезия на детето - Баласана

Бен Голдщайн

Знам, че всички останали положения са важни, но позицията на детето е наистина важна. Това е позицията, която можете да приемете по всяко време, когато се нуждаете от почивка по време на курс по йога. Ако чувствате, че някога сте се чувствали леко или сте прекалено уморени, не е нужно да чакате учителят да се обади за почивка. Просто се преместете в позицията на детето сами и се върнете отново в клас, когато сте готови.

Поемането на детската поза зависи от вашата дискретност, което се случва, за да се въведе един от най-добрите уроци по йога: да бъдете приспособени към сигналите, които тялото ви дава и да ги уважавате над всяка външна посока, която може да получите. Това е всичко за теб, скъпа.