Йога оборудване Ръководство за начинаещи

Когато започнете да правите йога за първи път, е трудно да разберете какво наистина трябва да купите. Индустриалният комплекс йога е поставил много продукти в света, но добрата новина е, че не се нуждаете от повечето от тях, особено като начинаещи. Така че не се чувствайте като, че трябва да похарчите много пари отпред или ще бъдете засмяни от йога студиото. Напротив, всъщност.

Нека разгледаме по-отблизо какво правите и не се нуждаете.

Основно оборудване

облекло

Носете удобно, дишащо облекло за йога. Вероятно ще искате да носите риза, която е малко прилягаща, тъй като в някои йога положения (напр. Завои в посока напред) главата ви идва под бедрата и ризата ви може да се плъзне надолу. Всяко упражнение панталони или къси панталони с малко разтягане ще направи. Калъфите са модерни за жените , макар че свободните панталони са напълно добре. Мъжете са склонни да предпочитат къси панталони, но и изобилие от панталони . Ако искате да направите гореща йога, ние имаме някои по- специализирани препоръки за вас. Спортните сутиени са добри за жените, но ако нямате такъв, не позволявайте да ви спрат.

Не се нуждаете от обувки или чорапи за клас. Йога най-често се прави бос , което е чудесно за онези от нас, които са уморени да опаковат обемисти чифт спортни обувки за след работа в салона. Йога студиа често ще изискват да оставите обувките си близо до входа.

Постелка за йога

В салони и студиа за йога е често срещано използване на йога мат, наречена лепкава мат. Подложката помага да дефинирате личното си пространство и по-важното е, че тя създава сцепление за ръцете и краката ви, така че да не се приплъзвате, особено когато се пораснеш малко. Подложката също осигурява малко потупване на твърдия под.

Повечето гимнастически салони осигуряват подложки и студия, които ги наемат, обикновено за един долар или два за класа. Това е добре за първите ви класове, но недостатъкът на тези подложки е, че много хора ги използват и не можете да сте сигурни колко често се почистват. Премиум йога постелки може да бъде скъпо, но можете да получите и стартер мат за малко от $ 20. Тази таблица за сравнение предлага всичко, което можете да направите, за да вземете информирано решение.

Допълнително оборудване

Подложките за йога са истинско благосклонно към нова практика на йога. Подпорите дават възможност на студентите да поддържат най-здравословно подреждане в диапазона си, докато тялото се отваря. Подпорите ви помагат да извлечете максимума от всяка поза и да избегнете наранявания. Трябва да се запознаете с описанията, описани по-долу, но не е нужно да купувате свои собствени (освен ако не започнете домашна практика ), защото те почти винаги се предоставят от студиа и гимнастически салони.

одеала

Йога студиата обикновено имат купища одеала, които учениците могат да използват по време на курса. Вземете една или две одеяла в началото на класа. Сгъваемите одеяла са подпори, които да седят и да лежат, когато е необходимо. Например, когато седнете с кръстосани крака , поставете одеяло под костите си, за да издигнете бедрата над коленете.

Те са полезни за всякакви неща по време на класа и ако е студено, можете да ги използвате, за да се покриете и по време на последната релаксация .

блокове

Като одеяла, блоковете са подпори, за да се чувствате по-комфортно и да подобрите подравняването си. Блокчета са чудесни за стоящи поза, в които ръцете ви не достигат до пода.

Колани

Каишките са особено полезни за вързани пози, ако ръцете ви не достигат един до друг и за пози, където трябва да се държите на краката си, но не можете да ги достигнете.