Как да изберем йога стил

Най-добрият начин да започнете да правите йога е да вземете клас за начинаещи.

Но каква класа трябва да вземете? Изборът на един график на вашия местен фитнес или йога студио може да бъде объркващо, като се има предвид, че има толкова много различни стилове на йога на разположение. По-скоро това ще ви накара да се докоснете на тъмно, използвайте следните критерии, за да ограничите решението си до класовете, които най-вероятно ще работят за вас.

Въпреки това, моля, не забравяйте, че ако не ви хареса първата ви класа, това не означава, че вие ​​и йога нямате намерение да бъдете. Понякога тялото ви иска нещо различно от ума ви, затова бъдете отворени към предложенията му. Понякога просто се свежда до това, че не се дразни с личността на учителя. Дай му още един или два опита, преди да извикаш всичко.

Хата срещу Виняса

Хата и виняса са две много широки категории йога. Решението кое от тях звучи по-привлекателно за вас е първата стъпка към намирането на йога за вашите мечти. Хата е склонна да бъде лека и бавна крачка, превръщайки го в отлично място, където да натопи пръстите си и да започне да изучава основните поза.

Въпреки това, ако сте човекът, който обича да бъде по-активен и да се движи наоколо, hatha може да бъде голямо изключване. За по-динамична, енергична йога класа, опитайте виняса (наричана още "поток"). Ще се движи много по-бързо, така че може да имате проблеми в началото, но на начално ниво всеки ще бъде в почти една и съща ситуация.

Ако едно от тези описания ви кара да се чувствате малко панически, опитайте другия.

Хата и виняса са само началото, когато става дума за различни видове йога. Под чадърите им попадат много, много повече видове уроци по йога, всяка от които със собствен специфичен наклон. Нашият йога стил измама лист ви дава бърз спад на някои от най-популярните видове йога и го прави лесен за сравнение стилове.

Как да бъдем начинаещи

Не се затрупвайте в този момент! Наистина ще бъдете добре в клас за начинаещи от почти всякакъв вид йога. Те са свикнали да приветстват новодошлите и няма да очакват да знаете нещо преди време. Ако отидете в голямо студио за йога, попитайте ги на рецепцията кой учител харесва за начинаещи. Това е чудесен начин за ефективно намаляване на вашите възможности.

Дори и да сте вече в отлична форма, вземете няколко часа за начинаещи, за да научите позата и да се облекчите. Винаги можете да се преминете към нещо по-физическо предизвикателство след няколко сесии. Първият клас, който опитвате, не представлява никакъв ангажимент към определен учител, студио или стил. Има толкова много опции, че сигурно ще намерите нещо, което ви харесва, ако продължавате да опитвате.

За забавление можете също така да се опитате да идентифицирате вашия тип йога или да разберете коя е вашата йога личност. Може да намерите само отговорите, от които се нуждаете.