Какво психологически ни движи да упражняваме?

Защо упражнявате? Ако не се упражнявате , може би се чудите защо изглежда толкова лесно за другите хора да се придържат към нея, докато се борите с нея.

Така или иначе, да разберем защо правим това, което правим, е едно нещо, което учените винаги се интересуват и техният интерес може само да помогне на останалата част от нас да разбере как да се справим с нашето упражнение и здраве.

Психологията на упражнението

В "Психологията на физическото упражнение", публикувана в IDEA Fitness Journal 2006, експертите Джим Гавин, Мадлин Макбреатри и Даниел Секън прегледаха повече от 250 проучвания за психологията на упражненията, за да разберат какво ни мотивира , защо и как участваме в упражненията. ние структурираме упражнение и някои от по-малкото известни ползи от упражненията .

При прегледа на някои от тези проучвания те зададоха някои интересни въпроси:

Начини да останете мотивирани

Отвъд научните ни изследвания, има неща, които можем да задържим инерцията.

Нормално е розовият руж на тренировките да избледнее след няколко седмици, затова е добре да се подготвите за това.

Отделете известно време, за да напишете причините да продължите да тренирате, докато все още сте в тренировките си . Поддържайте този списък удобен и се обръщайте към него, ако някога се окажете прескочите от тренировките си или откриете извинения за упражнения . Някои идеи:

И повече от това, прави упражняването на навик е най-добрият начин да се изгради този импулс. Понякога можете да си говорите в тренировка, като си спомняте колко е добро, но през повечето време? Това е старата хубава дисциплина, която ви подтиква.

Винаги като миете зъбите си, ако знаете, че винаги си слагате тренировъчните дрехи първа сутрин, свиквате с нея и не се нуждаете от толкова много енергия, за да мотивирате себе си да упражнявате.

И накрая, не чакайте идеалното време за упражнения , защото не съществува. Перфектното време е сега, без значение какво се случва в живота ви. Често казваме, че ще започнем да упражняваме, когато нещата се забавят, но всъщност те всъщност забавят? Не. Отделете време сега и това ще ви даде увереност да знаете, че наистина можете да продължите да упражнявате, дори когато животът става луд.

Направете тренировките си, които ви помагат в начина, по който е сега и ще откриете успеха в упражнението.