6 неща, които не трябва да пиете при ходене

Водата и електролитите са най-добри

Вие сте объркани за това, което трябва и не трябва да пиете за вашите тренировки? Насоките за пребиваване, хидратирани за вашите тренировки и дълги разходки, казват "да пиете, когато сте жадни". За повечето ходене тренировките, водата е най-добрата напитка. Ако ходите повече от един час или губите много пот, трябва да помислите за пиене на спортна напитка за замяна на електролит (сол). Не трябва да насилвате течности, но може да се стремите да имате чаша вода на всяка миля или на всеки 30 минути.

Докато не е нужно да се придържате към чиста вода, има някои напитки, които вероятно трябва да избягвате преди, по време и веднага след ходене за упражнения. Те могат да причинят дискомфорт по различни начини.

1 - Необработена вода от езеро, поток или пролет

Уенди Бъмгарднер ©

Не се отклонявайте от появата на пенлива вода в чист планински поток. На много места в тези "неподправени" водоизточници се намират гадни паразити като Giardia lamblia и Cryptosporidium . Тези паразити заразяват местните катерици и други животни, които след това замърсяват водата. Водата не е безопасна само защото мислите, че сте далеч от човешкото обиталище. Вие не искате да се занимавате с това, че сте заразени от тези паразити. Ако пътувате за походи, носете воден филтър или препарати за пречистване и не пийте необработена вода от който и да е естествен източник.

2 - Алкохолни напитки

Алкохолни бутилки. Уенди Бъмгарднер ©

Алкохолните напитки, като бира и вино, ще ви направят по-дехидратирани, както и ще намалите атетичната способност и преценка. Те също така ще ви направят по-склонни към топлинна болест и други проблеми. Преди големи разходки е добра практика да се въздържате от алкохола предишната вечер, както и в деня на Вашето събитие. Пиенето по време на разходка може да бъде европейска традиция, но не се препоръчва. Запазете тържествената напитка след разходката си и след като сте напълно рехидратирани.

3 - Кофеин

Пол Брадбъри / OJO Images / Getty

Кофеинът отдавна е обвиняван, че ви дехидратира, като трябва да уринирате повече и може да действа и като слабително. Въпреки това, това вече не се смята за универсално вярно, поне за тези, които обикновено пият кофеинови напитки. Ако установите, че сте направили прекалено много тоалетни спирки, може да поискате да ограничите приема на кофеин, за да видите дали причинява проблема. Придържайте се към безкофеина или пийте колкото е възможно по-малко от кофеина преди разходката. Кафенерите могат да получат неприятно главоболие, ако отидат на студена пуйка, затова експериментирайте с колко малко имате нужда.

Пиенето на високоефективни кофеинови енергийни напитки като Red Bull не се препоръчва, тъй като те осигуряват твърде малко количество течност за количеството кофеин. Ако ви харесва разтърсване на кофеина, запазете го за след тренировка и време, когато имате достъп до много вода, за да останете хидратирани.

4 - Мляко и крем

Шоколадово мляко. Уенди Бъмгарднер ©

Някои хора понасят много добре млякото. Но много хора са непоносими към лактозата и могат да имат стомашни спазми, гас, гадене и диария от мляко и млечни продукти. Някои хора изпитват тези симптоми само по време на тренировка. Ако имате такива симптоми, избягвайте млечните продукти за 12 часа преди ходене. Ако нямате проблем с млякото, можете да се отдадете на шоколадовото мляко като рециклирана напитка . Той осигурява захар и протеин, които могат да помогнат.

5 - Газирани напитки

Енергийни напитки. Уенди Бъмгарднер ©

Много ходенеци съобщават, че при ходене пият газирани напитки от газирани, белодробни и стомашни спазми. Ако усетите някой от тези симптоми, спасете пенливите напитки след разходката. Друга добра причина да ги избягвате е, че не бихте искали да ги носите заедно в опаковката на водния носител, или ще имате хубав газирани душ, когато изскочите отгоре.

6 - Твърде много вода и никаква замяна на сол

Пийте това - спортни напитки за замяна на солта. © Итън Милър / Гети изображения Спорт

Насоките на Американския колеж по спортна медицина са да " пиеш, когато е жаден ", вместо да пиеш постоянно и да буташ твърде много вода. Проучванията на по-бавни маратонки и бегачи / ходене показаха, че някои от тях са в процес на хипонатриемия - опасни ниски нива на натрий - дали те пият чиста вода или вода и спортна напитка. Не прекалявайте с водата. Ако ходите повече от час и се изпотявате, трябва да замените солта, изгубена в потта с спортна напитка за замяна на електролит, като например Gatorade или Powerade, или с лека закуска, съдържаща сол, като мини гримчета или пътека , включваща осолени ядки ,

> Източници:

> Hew-Butler T, Rosner MH, Fowkes-Godek S, et al. Изявление на Третата международна конференция за развитие на консенсуса на хипонатриемия, свързана с упражненията, Карлсбад, Калифорния, 2015 г. Клиничен дневник на спортната медицина . 2015; 25 (4): 303-320. Дой: 10.1097 / jsm.0000000000000221.

> Махарам LG, Хю Т, Сигел А, Аднер М, Адамс Б, Пуджол П. "Преработените препоръки на IMMDA за течности за бегачи и ходещи." IMMDA. 6 май 2006 г. (текущо от 2018 г.).

Източници: