Правилата за добра йога етика

Здравият разум и общата любезност са крайъгълните камъни на добрия етикет във всяка ситуация. Прибавете здравословна доза на уважение към хората и местата около вас, както и към една смесица от доброта, а това е вярно, нали?

Добре, но ако сте нервни за започването на йога, да знаете повече за няколко въпроса, които са специфични за класове по йога и ателиета, могат да ви помогнат да се чувствате по-комфортно.

Така че прочетете и след това се отправете към местното йога студио с увереност.

Извадете обувките си

Повечето йога студиа имат място за вашите обувки точно до входната врата. Тъй като хората ще се разхождат из студиото боси , то е най-хигиенично, ако всички свалят първите си обувки на открито. Ако приемате йога във фитнес зала, свалете обувките си, преди да влезете в стаята за йога.

Мълчайте мобилния си телефон

Направете навик да правите това веднага щом стигнете до клас по йога. Ще бъдете доста неудобно, ако телефонът ви звъни по време на курса. Ако това се случи, включете и ще изключите незабавно звъненето. Някои учители може да предпочетат, че просто ще бъдат игнорирани и ще ви уведомят за предпочитанията си. Никога не отговаряйте на телефона или не изпращайте текстове по време на курса.

Пристигам навреме

Пристигате най-малко 10 минути преди началото на курса, така че да имате време да се регистрирате, сложете матката си и отидете в банята, ако е необходимо.

Ако пристигнете късно, не влизайте в клас с повече от 10 минути закъснение, ако вече е започнал. Изчакайте следващия клас или друг ден.

Спазвайте матовите пространства на другите

Когато попитахме учениците по йога кои са най-големите им любими животни, "хората, които стъпват на мат", бяха най-добрият отговор. Да, това е доста малко нещо и понякога е трудно в една наистина пренаселена стая, но направете всичко възможно, за да избегнете стъпването на рогозките на други студенти, докато правите път през стаята.

Много хора виждат мат като специално, почти свещено място. Плюс това, те искат да го поддържат чисти.

Ако посетите клас, който обикновено е претъпкан, поставете мат до близкия до вас човек, така че да има достатъчно място за всички. И винаги желаете да преместите матката си, за да направите място за друг студент.

Уважавай учителя

Когато влезете в клас по йога, ще се запишете на учителя за следващия час и половина. Възможно е да откриете в средата на класа, че не ви е грижа за този учител, плейлист или час на деня. Но все пак трябва да продължите с класа, да следвате инструкциите на учителя, да вземете вашето шезасана и да го изпиете . Излизането от средата на класа е само добре в редки случаи.

Поддържайте подходящи варианти

Имайте предвид нивото на класа, който посещавате. Ако е напреднал клас и някои от положенията са твърде трудни, добре е да вземете по-основен вариант на позициите, които се преподават. Обикновено учителят ще предложи тази опция. Ако посещавате основен клас, се придържайте към основните версии на позициите, така че да не бъркате нови ученици. Учителят ще ви предложи опция за по-напреднали варианти, когато е уместно. Ако адаптирате поза заради наранявания, непременно трябва да уведомите учителя.

Когато дойде време да вземете виняса , винаги се чувствайте свободни да вземете или коленете, гърдите, брадичката и кобра, или chaturanga и updog .

Отидете в банята по време на почивка

Добре е да оставите клас за няколко минути, за да отидете в банята: Не е необходимо да поискате разрешение от учителя. Най-доброто време е, когато има време за почивка, или в поза на дете или надолу куче . Няма да спечелите уважението на учителя си, ако редовно избягвате по време на трудни поза или пропуснете част от savasana .

Не пропускай Савасана

Вашият последен отдих в savasana е важна част от вашата практика. Не планирайте да напускате класа по-рано.

Ако трябва, кажете на учителя предварително и вземете кратка хижасана, преди да тръгнете. Не си правил навик за това.